Most nem sikerült a bravúr

2018. december 5., szerda 20:16 | 2 hónapja 15 napja 11 órája 9 perce
A Szuperkupában legyőztük a BL-címvédőt, de az ezüstérmes után a bronzérmestől is kikaptunk a Bajnokok Ligájában. Másnap pedig ismét játszunk a Komjádiban, ahol a KSI vendége lesz az FTC.
Most nem sikerült a bravúr

A Ferencváros először tért vissza a Császár-Komjádi Sportuszodába azóta, hogy hősies küzdelemben megnyerte az Európai Szuperkupát a BL-címvédő Olympiakosz Pireusz ellen. A hatalmas siker után azonban nem szabadott kiengednie a játékosoknak, hiszen előző szezon BL-bronzérmesét, a Barcelonetát fogadtuk.

Jól kezdtük a találkozót, Aaron Younger és Stefan Mitrovic góljaival már 2-0-ra is vezettünk, ám a spanyolok megmutatták, hogy miért is vezetik a csoportot három forduló után veretlenül. Előbb egy perccel az első negyed vége előtt kiegyenlítettek 2-2-re, majd a második játékrészben 5-2-re fordítottak. Amellett, hogy kapusuk Daniel Pinedo remekül olvasta lövéseinket, a vendégek nem voltak restek odaütni sem, ha kellett, ám a játékvezetők két ilyen esetet sem büntettek, pedig Vámos Mártonra mért „pofont” az uszodában mindenki látta a két bírón kívül.

Már 11 és fél perce nem találtunk a kapuba, de sikerült megtörni ezt a rettenetesen hosszú gólcsendet a szünet előtt. Aaron Younger távoli löketével 5-3-ra zárkóztunk. Aki látta az Olympiakosz elleni Szuperkupa-meccset tudja, hogy az FTC kétgólos hátrányból is képes felállni, hiszen a görögök 4-2-re vezettek múlt héten a félidőben.

A szünet után elsült Vámos Márton keze, de nem úgy, ahogy a spanyol kollégájának. Balkezes klasszisunk óriási gólt ragasztott a léc alá rögtön a negyed első akciójából (4-5). Nem tudtunk azonban egyenlíteni, hiába védett nagyokat Gárdonyi András, a Barceloneta kihasználta, hogy ebben a periódusban sorra kapta az emberelőnyös szituációkat, így 7-4-re el is húzott a Fraditól. Nem adtuk azonban fel! Jött a Szuperkupa hőse, Kállay Márk és előbb lőtt egy hatalmas gólt, majd adott két elképesztő labdát Youngernek és Varga Dénesnek, akik értékesítették a passzt. Egyenlítettünk három gólos hátrányból.

7-7, ezzel az állással fordultunk az utolsó negyedre. A vezetést viszont képtelenek voltunk átvenni, a spanyolok pedig két gyors góllal ismét elléptek két és fél perccel a vége előtt (7-9). Ezt követően több támadási lehetőségünk is volt, de sajnos nem sikerült betalálnunk. Az utolsó támadásunkból még Mitrovic egy gólosra csökkentette a hátrányt, de már arra nem volt idő, hogy még egyszer visszakerüljön hozzánk a labda.

A mérkőzés így 8-9-es vereséggel zárult, és habár sikerült legyőznünk a tavalyi BL-győztest a Szuperkupa-döntőben, az ezüstéremest és a bronzérmest nem tudtuk legyűrni.

Nincs megállás azonban, hiszen másnap, december 6-án bajnoki mérkőzést játszunk ismét a Komjádi uszodában, ahol vendégként ugrunk medencébe a KSI ellen. Valószínűleg több játékosunknak is pihenőt ad vezetőedzőnk, Varga Zsolt, aki így több fiatalnak is szerepet adhat csütörtök este. Ebben a szezonban már bemutatkozhatott a felnőttek között Turnai András, Nyíri Balázs, Böröczky Bence, Böröczky Marcell és Szabó Bence, hatodikként pedig Várkonyi Ádám debütálhat a címvédőnél.

LEN FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
Csoportkör 4. forduló, 2018. december 5, szerda
Budapest, Császár-Komjádi Sportuszoda
FTC-TELEKOM WATERPOLO – CNA BARCELONETA 8-9 (2-2, 1-3, 4-2, 1-2)
Gólszerzőink: Younger 3, Mitrovic 2, Vámos, Kállay, Varga