Nagy csaták előtt

2018. február 14., szerda 11:18 | 1 éve 6 napja 2 órája 4 perce
Meg lehet védeni az Euro Kupát? Miért játszunk a francia válogatottal? Vámos Márton megkapná az edző voksát? – INTERJÚ VARGA ZSOLTTAL!
Nagy csaták előtt

A bajnokságban és az Euro Kupában is komoly mérkőzések várnak férfi pólócsapatunkra, amely a válogatott szünet után, február 22-én játssza következő találkozóját, akkor a Szolnok lesz az ellenfelünk. A mieink vezetőedzője, Varga Zsolt nem csak a nemzetközi sorozatról, valamint a bajnokság eddig eltelt időszakáról beszélt, hanem a ferencvárosi vízilabda-utánpótlásról is.

- Hétfőn a francia válogatottal, kedden a grúz nemzeti csapattal edzett együtt a csapatunk, és a héten jönnek még a japánok is. Miért döntöttél ilyen heti edzésmunka mellett?
- Az elmúlt hetekben játszott mérkőzéseink képe alapján azt szűrtem le, hogy a csapatnak szüksége van a játékra – mondta Varga Zsolt, az FTC-PQS Waterpolo csapatának vezetőedzője. - A Vasas ellen éreztem azt, hogy a saját játékunkat mutatjuk, ami előtte volt, az nem mindig tetszett. A mostani kéthetes szünet előtt úgy gondoltam, hogy nagyon nem tesz jót nekünk, ha nem meccselünk ez idő alatt. A külföldi ellenfelek bejelentkeztek, ezen a héten sokat gyakorlunk, játszunk, ez picit megtöri az edzések, edzőtermekben végzett gyakorlatok monotonitását.

- A Szolnok elleni meccs még hátravan az alapszakaszból, de mégis, hogyan látod a bajnokság kezdete óta eltelt időszakot?
- Elindultunk egy úton, voltak jó mérkőzéseink, de továbbra is azt érzem, hogy az élklubok közül leginkább ránk jellemző, hogy szeptemberben egy új csapatot kellett összeraknunk. Nagyjából fél éve vagyunk együtt, ha nagyobb szünet van a bajnokságban, akkor még egy picit újra össze kell rakni a játékunkat, de összességében ott tartunk, ahol tartani szeretnénk. A tavalyihoz képest sokkal masszívabbak, erősebbek lettünk, de még szükségünk van az építkezésre, dolgoznunk kell azon, hogy egy igazán jó, hatékony csapatunk legyen.

- Az Euro Kupában négygólos előnnyel várjuk a miskolci visszavágót, a másik ágon a Verona három góllal verte meg Franciaországban a Marseille-t. Hogyan látod az erőviszonyokat?
- Minden egyes meccset meg akarunk nyerni, amikor medencébe szállunk, így van ez az Euro Kupa találkozóival is. Címvédőként meg kell védenünk a trófeát, de a tavalyinál egészen biztosan nehezebb dolgunk lesz. A tavalyi döntőben a Nagyváradot nagyon jól elkaptuk az első mérkőzésen, azok történelmi pillanatok voltak… Bár a sportban bármi megtörténhet, fejben már úgy készülök, hogy a döntőben a Verona lehet az ellenfelünk. Az olasz egyértelműen erősebb csapat, mint a tavalyi Nagyvárad volt, tehát ha a döntőben találkozunk, akkor az idei aranycsata biztosan nehezebb lesz, mint az egy évvel ezelőtti. Félreértés ne essék, a Nagyvárad is egy egészen kiváló gárda volt, de abban a párharcban nekünk minden összejött, és ettől függetlenül a Veronát náluk is erősebbnek érzem.

- Szurkolóink április 5-ig szavazhatnak Vámos Mártonra, aki a Playboy voksolásán olyan sportolókkal küzd meg az év embere címért, mint Hanga Ádám, Lékai Máté, Kozma Dominik, vagy Fucsovics Márton. Miért szavaznál Marcira, miért érdemelné meg ő a voksod?
- Azért szavaznék rá, mert Marci a sportágunk egyik kimagasló játékosa ebben a pillanatban. Ő most jelenleg benne van abban az öt-hat játékosban a világon, akik a legjobbnak számítanak. Ezért is külön öröm és nagy büszkeség, hogy Marci a Ferencváros színeiben játszik. Egy nagyon profi sportembert ismertem meg benne, tehát az én szavazatomat nyugodt szívvel odaadnám neki.

- Nem csak a profi csapatainkat, az utánpótlást is építjük, a pólószakosztály folyamatosan toboroz gyerekeket. Miért ajánlanád a Fradi vízilabda szakosztályát, miért érdemes a Fradiban pólózni?
- Azt gondolom, hogy a gyerekek számára most már a Fradi egy nagyon komoly perspektívát jelent, nagyon odafigyelünk az utánpótlására. Amikor jó pár évvel ezelőtt idejöttem, akkor még nem biztos, hogy ezt nyugodt szívvel mertem volna mondani, de az elmúlt években egy olyan építkezés zajlik a szakosztályban, ami példaértékű. A klubvezetés nyugodt, biztonságos körülményeket teremtett a számunkra, remek edzőink vannak, ezért a Fradi egy remek választás. Ráadásul nagyon sokunknak többet jelent ez a klub, sokan úgy érezzük, ez szinte a második otthonunk. Ez az érzés egészen biztosan elkapja, és megfogja majd a gyerekeket is.