Nehezebben ment

2018. november 7., szerda 20:45 | 3 hónapja 11 napja 21 órája 46 perce
Ráijesztett a Ferencváros férfi vízilabdacsapatára a Szentes, ám a bajnoki címvédő végül nyerni tudott idegenben az OB I alapszakaszában.
Nehezebben ment

Ahogy az eddigi bajnokikon, úgy a Szentes ellen is bekerült a keretbe néhány fiatal játékosunk. Ezúttal hárman, Nyíri Balázs, Gál Dávid illetve Szabó Bence kapott lehetőséget a címvédő Ferencvárosban, amelyben ezúttal sem játszott Varga Dénes, Vámos Márton illetve Slobodan Nikic. Az ő hiányzásuk bele volt kalkulálva a mérkőzésbe, az viszont nem, hogy a védelem két fontos tagja, Jansik Szilárd és Pohl Zoltán nem tudja vállalni a játékot szerda este egészségügyi problémák miatt.

Ezzel együtt is könnyebb meccsre lehetett számítani előzetesen, hiszen a hazaiak eddig még nem nyertek az alapszakaszban. Ellenünk azonban nagyon összeszedték magukat és a félidőig többször is egyenlíteni tudtak. Rengeteg lövésünk maradt ki és az emberelőnyöket sem értékesítettük, ám a nagyszünetre így is 4-3-as előnnyel mehetünk Mezei Tamás centergóljával.

Ahelyett, hogy elfáradt volna a Szentes, még nagyobb erőtartalékot mozgósított a harmadik negyedben és 5-4-re megfordította az állást. Jött azonban sorozatban öt ferencvárosi gól Kállay, Jaksic, Mitrovic, Gór-Nagy és Younger révén, amivel két és fél perccel a vége előtt helyre állt a világ rendje. Összességében megállapítható, hogy sokáig tartották magukat a szentesiek, de ahogy oly sokszor, most is kijött a technikai és fizikális fölénye a Ferencvárosnak, amely 10-7-re megnyerte negyedik bajnokiját. Szombaton a Császár-Komjádi Sportuszodában fogadjuk a BVSC együttesét, amely ugyan egy meccsel kevesebbet játszott, de szintén veretlenül várja a 13 órakor kezdődő bajnokit.

E.ON FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKSÁG
Alapszakasz 4. forduló
2018.11.07., Szentes
METALCOM SZENTES – FTC-TELEKOM WATERPOLO 7-10 (2-3, 1-1, 2-1, 2-5)
Gólszerzőink: Kállay, Jaksic 2-2, Sedlmayer, Mezei, Német, Younger, Mitrovic, Gór-Nagy 1-1

A Ferencváros részéről Varga Zsolt és Mezei Tamás értékelt a sajtótájékoztatón.