Nem számolgatunk, nyerni fogunk

2018. április 15., vasárnap 15:29 | 7 hónapja 29 napja 58 perce
A Ferencváros férfi vízilabdacsapata szerda este a címvédésért küzd majd az Euro Kupa-fináléban. A mindent eldöntő második mérkőzést az olaszországi Busto Arsizióban rendezik meg, ahová egygólos előnnyel utazunk.
Nem számolgatunk, nyerni fogunk

A tavalyi fináléhoz képest most teljesen más érzésekkel várjuk a döntő második mérkőzését. Akkor hazai medencében kellett megvívnunk a visszavágót, idén pedig idegenben zárjuk a párharcot. Ennél viszont jóval lényegesebb az, hogy 2017-ben jóformán az első találkozón eldöntöttük a kupa sorsát. A Nagyvárad ellen ugyanis hatgólos előnyt szereztünk, így a második felvonás már-már formalitás volt, míg idén „csak” egy találattal nyertük az odavágót.

„Nehéz megmondani, hogy mire elég az egy gól. Néha nagyon nehéz még egy tetemesebb előnnyel is játszani. Én úgy gondolom, hogy most úgy megyünk ki, hogy mindenkiben az van 100%-ig, hogy nyernünk kell és pont. Ez a legfontosabb.” – mondta el véleményét a minimális különbségről vezetőedzőnk Varga Zsolt.

A játékosok is azt hangoztatják minden egyes alkalommal, hogy nem szabad számolgatni az olaszországi mérkőzésen. Sokkal inkább úgy kell hozzáállni, mintha egymeccses Euro Kupa-döntőt rendeznének Busto Arsizióban.

„Az az egy gól a negyedik negyed közepén beugorhat, a lényeg pedig, hogy 9-8-ra nyertünk. Nem kell foglalkozni az első meccs eredményével. Én nagyon bizakodó vagyok és szerintem meg fogjuk nyerni a kupát.” – nyilatkozta Varga Dániel.

Együttesünknek nem lesz ismeretlen a helyszín, ugyanis a sorozat első selejtezőkörében épp a busto arsiziói csoportba kerültünk. A két csapat találkozóján a hazaiak már 2-0-ra is vezettek, de sikerült fordítania a Fradinak az első negyedben. Onnantól végig tartani tudtuk az egy-két gólos különbséget, végül pedig 11-9-re legyőztük a Banco BPM SM Busto együttesét.

Az FTC-PQS Waterpolo összességében is fantasztikus szezont fut az Euro Kupában és ha sikerrel venné a döntő második mérkőzését is, akkor veretlenül, az összes találkozóját megnyerve hódítaná el a trófeát.

FÉRFI VÍZILABDA EURO KUPA
DÖNTŐ, 2. mérkőzés
2018.04.18., szerda, 19:00 Busto Arsizio (Olaszország)

Banco BPM Sport Management Busto (olasz) – FTC-PQS Waterpolo
A döntő első mérkőzését a Ferencváros nyerte 9-8-ra.
Élő közvetítés: DIGI Sport