Nyolc között

2018. január 9., kedd 16:42 | 1 éve 8 napja 3 órája 26 perce
Két magabiztos győzelemmel jutott a Komjádi Kupa negyeddöntőjébe a Ferencváros.
Nyolc között

A tavalyi Komjádi Kupában címvédőként indult a Fradi fiatal csapata. A döntőben – ahol a pécsi együttes nagy részét az OB I-es játékosok alkották – az ellenfél örülhetett a végén, az FTC ezüstérmet szerzett. Előtte viszont zsinórban kétszer győzött Péter Imre együttese.

Bár az előző kiírásban, decemberben be is fejeződtek a küzdelmek, ebben a szezonban csak januárban kezdődött meg a Komjádi Kupa. A játékosok – a válogatottak kivételével – egy hete kezdték el a vízi felkészülést, éppen ezért még érződik az év eleji forma.

A kupában, a Fradi csapatát irányító Péter Imre, idén is a döntőbe jutást tűzte ki célul, de azt kiemelte, minden eddiginél keményebb sorozat vár csapatára. Az első – kötelező – feladatot hibátlanul teljesítették játékosai. A népligeti első fordulóban, mindkét találkozót magabiztosan, nagy gólkülönbséggel hozta az FTC fiatal csapata.

Péter Imre, edző, FTC vízilabda:
„Mindkét meccsen simán nyertünk, helyenként jól is játszottunk. Év elején, alapozási időszakban azért pazar játékra nem számítottam. Idén is célunk a döntőbe jutás, de azt mindenképp kiemelném, hogy a legnehezebb Komjádi Kupa sorozat vár ránk, mivel az ellenfeleink egy része szinte a teljes OB I-es együttesével áll majd ki.”

A két találkozón a Fradiból Gál Dávid összesen kilenc gólt szerzett.

Komjádi Kupa, Népliget
FTC – Szentes: 19-9 (5-4, 3-3,5-1, 6-1)
Gólszerzők: Szőke 5, Gál 4, Turnai A. 3, Kolozsi 3, Turnai B. 2, Kis, Lihoczky
AVUS – FTC: 7-15 (1-2,1-3,1-5,4-4)
Gólszerzők: Gál 5, Turnai A. 5, Kis 2, Turnai B. 2, Farkas