Nyolcnegyedes párharc

2017. november 23., csütörtök 21:14 | 10 hónapja 24 napja 6 órája 33 perce
A négyes döntőbe jutás a tét férfi vízilabda csapatunknak a Magyar Kupában. A Miskolc elleni párharc pénteken kezdődik a Népligetben.
Nyolcnegyedes párharc

Az elmúlt években a negyeddöntő jelentette a végállomást a Fradinak a hazai kupasorozatban. Tavaly a későbbi győztes, Szolnok akadályozta meg Varga Zsolt együttesét a továbbjutásban. A jelentősen megerősödött Ferencvárostól az idei szezonban elvárás a négyes döntő. Ennek eléréséhez a Miskolcon keresztül vezet az út.

Kupa ellenfelünk a bajnokságban a B csoportban szerepel, a nyolc lejátszott mérkőzéséből ötöt megnyert, három vereséget szenvedett. A Miskolc idén a nemzetközi porondon is bemutatkozott. Az Euro Kupában a Fradihoz hasonlóan eljutott a negyeddöntőig és az első mérkőzését meg is nyerte. A hazai kupa sorozatban a selejtezőkörből második helyről jutott tovább az Eger mögött.

Varga Zsolt együttese a kupa csoportmeccseit nagy gólkülönbséggel, magabiztosan hozta. Az Euro Kupában szintén hibátlan együttesünk, a bajnokságban a Szolnoktól szenvedte el egyetlen vereségét.

A Magyar Kupa negyeddöntőre a Kaposvár elleni 17 gólos győzelemmel hangolt csapatunk. A Miskolc a Pécs együttesét verte meg szerdán. A párharc pénteken kezdődik a Népligetben.

- Hosszú idő után előttünk a lehetőség a négy közé jutásra a kupában, ezzel mindenképpen élni szeretnénk. Egy nyolcnegyedes párharc vár ránk, ezért fontos, hogy itthon egy határozott játékkal kezdjünk. A Miskolc jó csapat, nemzetközi porondon is jól teljesítenek. A szezonban mutatott játékuk alapján elsősorban Bowen és Misic semlegesítése a feladat. A Szolnok meccsek mutatták meg, hogy kell még magunkon dolgozni és a hibáinkat kijavítani. Azt várom magunktól, hogy ezekben a kérdésekben lépjünk előre mindenképpen - mondta Varga Zsolt, az FTC-PQS Waterpolo vezetőedzője.

A négyes döntőt december 2-3.-án rendezik a Komjádi uszodában. Az elődöntő párosítását hétfő délben sorsolják a szövetségben.

BENU MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
1.forduló, Népliget
2017.11.24., péntek 20.15
FTC-PQS Waterpolo – PannErgy MVLC
2.forduló, Miskolc
2017.11.26., vasárnap 16.00
PannErgy MVLC - FTC-PQS Waterpolo