Orosz negyeddöntő

2017. november 8., szerda 12:04 | 1 éve 4 napja 18 órája 15 perce
Címvédő férfi vízilabda csapatunk a Sintez Kazany otthonában kezdi az Euro Kupa negyeddöntőt. Az orosz emlékekről, uszodáról, körülményekről és esélyekről nyilatkozott Varga Zsolt vezetőedzőnk.
Orosz negyeddöntő

Kazanyi emlékek. A múltban több játékosunk is megfordult már klubcsapatával, vagy a nemzeti válogatottakkal a városban. Az uszoda sem ismeretlen, hat éve Nyéki Balázs és Gárdonyi András nemzetközi kupa mérkőzést játszott benne, Varga Zsolt pedig 15 évet is vissza tudott lapozni az emlékkönyvben, amikor a Sintez Kazanyról kérdeztük. A múlt helyett azért főleg a jelenről beszéltünk vezetőedzőnkkel az Euro Kupa-negyeddöntő előtt.

„Oroszországban számtalan városban játszottam, nagyon nehéz körülmények között, Volgográdban például fapallókon kellett járkálni az uszodában. A kazanyi azért tűnik nehéznek, mert keskeny, magasak a falai, hozzá kell szokni. Azért arra számítottam, hogy egy ilyen nemzetközi mérkőzést valamelyik újabb uszodában rendeznek. A Kazany edzőjével is beszélgettünk – akivel korábban egymás ellen játszottunk – és azt mondta, ebben a városban van vagy tíz sokkal nagyobb és újabb létesítmény, de ez a csapat hivatalos uszodája, ezért játsszuk itt a mérkőzést.
Én úgy tizenöt évvel ezelőtt voltam itt, a város teljesen megváltozott. Az uszoda viszont ismerős, akkor is ebben játszottunk és nem mondhatom, hogy bármi változás feltűnt volna.”


Nem csak a retró stílus miatt egyedi az épület, a víz hőmérséklete 28 fokos, mennyire nehéz ilyen melegben meccset játszani?

„A hétvégi Szuperkupa-meccs és hosszú utazás következménye a merevebb izmok, a fizikai és mentális fáradtság lehet inkább a probléma. A víz hőmérsékletével kapcsolatban azt gondolom, a Népligetben hasonlóan meleg uszodában edzünk nap, mint nap. Hozzászoktunk, ezért talán nem fog annyira zavarni minket. Gyorsabban fáradhatnak a játékosok, többet kell majd cserélni.”

Milyen erőt képvisel a Sintez Kazany a nemzetközi vízilabdában?

„Erős középcsapatként jellemezném őket. Kielemeztük őket, három mérkőzésüket néztem meg, hasonló játékot láttam tőlük, a centerekre alapul meg arra az egy-két lövő játékosra. Balkezesük nincsen, tehát a „rossz kéz” oldalon nagyobb lehetőséget tudunk hagyni, hogy onnan lőjenek.”

A győzelem mellett a gólkülönbség is fontos lehet, hogy nyugodt előnnyel várjuk a visszavágót.


„Nekem elsősorban a győzelem a fontos, mert rengeteg nehezítő körülménnyel kell szembenéznünk. Magabiztos, jó játékkal, jó védelemmel szeretnénk nyerni, ezt látom a legfontosabb célnak.
A Szolnok elleni Szuperkupa-mérkőzésnek a mentális és fizikai fáradtsága lehet kihatással a mai találkozónkra, nem az eredménye. Ezért lesz fontos, hogy az elején koncentráltan és fegyelmezetten kezdjünk a Kazany ellen. Az egyenes kieséses szakaszban mindenkit száz százalékos komolysággal kell venni, nekünk kötelező a továbbjutás az oroszok elleni párharcból.”


EURO KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. mérkőzés, Kazany

2017.11.08., szerda 18.00 (magyar idő szerint 16.00)
Sintez Kazany – FTC-PQS Waterpolo