Remek fordítás

2018. november 2., péntek 21:43 | 2 hónapja 13 napja 15 órája 7 perce
A félidőben még hátrányban volt, végül azonban nyerni tudott Bukarestben az FTC-Telekom Waterpolo férfi vízilabdacsapata, amely így két győzelemmel áll csoportjában a Bajnokok Ligájában.
Remek fordítás

Kissé fáradtan kezdte második Bajnokok Ligája mérkőzését a Ferencváros férfi vízilabdacsapata. Ugyan Varga Dénes találatával mi szereztünk vezetést, de nem mentek gördülékenyen a támadásaink. Sedlmayer Tamás nem tudott gólra váltani egy megúszást, sokszor pedig a lövés pillanatában perdült ki a labda kezekből. Talán a víz „sóssága”, amit a játékosok még a meccs előtti edzésen említettek, vagy a labdák kopottsága, mindenesetre a Bukarest is ugyanazzal a labdával támadott és érezte, hogy lehetősége van fordítani. A hazaiak ki is használták a megingásunkat és 3-1-re megnyerték az első negyedet.

Bár az első fordulóban veszített a Steaua a Brescia ellen 8-5-re, nem véletlenül mondta a találkozó előtt vezetőedzőnk, Varga Zsolt, hogy remek védelemmel kell majd szembenéznünk. A második játékrészben ismét csak egy gólt tudtunk lőni, de annak köszönhetően, hogy nem kaptunk gólt, 3-2-es hátránnyal fordultunk.

Innen kezdte el a felzárkózást a magyar bajnok, amely Varga és Nikola Jaksic találatával fordított 4-3-ra. Mint később kiderült, ez jelentette a feltámadásunkat, hiszen a román csapat már két negyeden keresztül nem tudott túljárni Gárdonyi András eszén, míg kapitányunk, Varga Dénes fantasztikus labdát ejtett a túloldali kapuba (3-5).

Az utolsó játékrész elejéig tartott a bukarestiek gólcsendje, és kétszer is feljöttek egy gólra. De egyenlíteni már nem tudtak, hiszen egy végletekig kijátszott támadás után szerzett Mitrovic-gól és Varga ötméterese (5-8) végleg megtörte a hazaiakat. A Ferencváros második félidei remeklésének köszönhetően 9-6-ra megnyerte a találkozót, így két mérkőzés után két győzelemmel áll a BL-csoportban.

Pihenni azonban nem nagyon tudnak játékosaink, hiszen a meccs másnapján ismét medencébe kell ugraniuk, de már a Népligetben, a KSI ellen. Az első fordulóból pótolt mérkőzés szombaton 17 órakor kezdődik, néhány órával azután, hogy leszáll a Fradi gépe Budapesten.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport 2. forduló; 2018.11.02. Románia, Bukarest
STEAUA BUKAREST – FTC-TELEKOM WATERPOLO 6-9 (3-1, 0-1, 0-3, 3-4)
Gólszerzőink: Varga 4, Vámos, Jaksic, Kállay, Mitrovic, Younger