Remek rajt!

2018. szeptember 28., péntek 19:58 | 4 hónapja 20 napja 11 órája 12 perce
Győzelemmel kezdte az új szezont az FTC-Telekom Waterpolo, amely simán nyert a Jadran Split ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjében.
Remek rajt!

Majdnem napra pontosan egy éve is a Jadran Splittel csaptunk össze, de még az Euro Kupa selejtezőjében. Ahogy akkor, úgy most is mennünk kellett az eredmény után, hiszen a horvátok kétszer is vezettek a meccs elején.

„Bravó, Bandi!” - háromszor-négyszer is elhangzott ez a mondat az első negyedben, hiszen Gárdonyi András több nagy védéssel akadályozta meg, hogy egynél nagyobb legyen a hátrányunk.

Az új szezon első Fradi-gólját Slobodan Nikic szerezte meg (1-1), majd Mitrovic is egyenlített (2-2) a negyed végén, ezután pedig végre beindult a támadógépezet. Jaksic, Sedlmayer és egyik új játékosunk, Aaron Younger góljával 5-2-re elhúztunk. A Split meglőtte harmadik találatát (5-3), cserébe pedig kaptak sorozatban négyet, amivel már 9-3 állt az eredményjelzőn a meccs felénél.

A lendületünk a fordulás után is megmaradt. Kaptunk ugyan két gólt, de mindkettőt ötméteresből, viszont egymás után alakítottuk ki a szebbnél szebb akciókat. Kállay Márk is megszerezte első góljait a Ferencvárosban, majd jött egy-egy dupla Vámos Mártontól és Varga Dénestől, így 14-5-ös vezetéssel kezdtük az utolsó negyedet, amit nem könnyelműsködtek el a fiúk.

Ha már úgy kezdtük, hogy tavaly is összecsaptunk a Jadrannal, akkor érdemes megemlíteni, hogy egy éve 8-5-re nyertünk, most pedig 17-7-re, így egy nagy különbségű győzelemmel kezdtük a szezont és a Bajnokok Ligája selejtezőjét. Szombaton jöhet a második mérkőzés a holland Alphen ellen.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
2. selejtező forduló; Aix en Provence (Franciaország)

2018.09.28., péntek
FTC-Telekom Waterpolo – Jadran Split (CRO) 17-7 (2-2, 7-1, 5-2, 3-2)
Gólszerzőink: Jaksic 4, Kállay 3, Sedlmayer, Mitrovic, Vámos, Varga 2-2, Nikic, Younger 1-1

Varga Zsolt, az FTC-Telekom vezetőedzője:
- Az első mérkőzésünk volt és számítottam is rá egy hét felkészülés után, hogy nem fog minden működni az elején. Az első negyedben sok ilyen tényező volt, de aztán szép lassan rendeződött a védekezés és tisztább lett a támadás, így felőröltük őket.További program:
2018.09.29., szombat, 17:00
FTC – AZC Alphen (NED)

2018.09.30., vasárnap, 12:45
Pays d'Aix Natation (FRA) – FTC

A csoportban az első két hely valamelyikét kell megszerezni a továbbjutáshoz.