Remek utolsó negyed

2019. február 9., szombat 18:45 | 9 napja 23 órája 23 perce
Nehezen vette fel a ritmust az FTC-Telekom férfi vízilabda-csapata, de az utolsó negyedben felőrölte a BVSC-t és megnyerte a bajnokit idegenben.
Remek utolsó negyed

Nagy iramban kezdte a meccset a Ferencváros, amely Stefan Mitrovic duplájával és Pohl Zoltán találatával gyorsan háromgólos előnyre tett szert. Ez azonban egyre olvadt, mivel a negyed végén és a második játékrész elején is eredményes volt a BVSC (2-3). Ekkor már vízben volt Varga Dénes, aki két hete sérült meg a Brescia elleni hazai Bajnokok Ligája meccsen, így kihagyni kényszerült az idegenbeli találkozót. Olaszországban meg is látszódott a hiánya a Fradin.
Csapatkapitányunk egy kapufával tért vissza, majd tőle indult az az akció, melynek végén Vámos Márton lőtt gólt (2-4). A szünetig még hátralévő hat percben jól működött mindkét csapat védelme, és csak egyszer-egyszer találtak a kapuba a felek, így 5-3-as FTC vezetéssel jöhetett a meccs második része.

A harmadik negyedet olyannyira jól kezdte a BVSC, hogy ki is egyenlítettek (5-5). Ez fel is rázta a mieinket, ugyanis Kállay Márk és Aaron Younger visszaállította kétgólos előnyünket (5-7). Még egy gól megnyugtathatta volna csapatunkat, de többször már nem tudtunk betalálni, így még izgalmas utolsó nyolc perc várt ránk.
Az első támadást sikerült kivédekezni, ezután pedig szépen használtunk ki egy emberelőnyt, aminek a végén Varga Dénes találta meg a falban kiemelkedő Német Tonit, centerünk pedig nem hibázott (5-8). Elkezdett egyre mutatósabb akciókat vezetni a címvédő. Egy ilyenből szerezte meg harmadik gólját Stefan Mitrovic, ami után már jobban nézett ki az eredményjelző (5-9). Egy érthetetlen játékvezetői ítélet után gólt lőttek a hazaiak (6-9), majd Aaron Younger és Slobodan Nikic is eredményes volt, így az utolsó percet 11-6-os vezetéssel kezdtük. Ez maradt a végeredmény, aminek köszönhetően az FTC-Telekom Waterpolo továbbra is veretlenül vezeti csoportját az alapszakaszban.


E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I
Alapszakasz 12. forduló, 2019.02.09., szombat
Budapest, Laky Károly Uszoda
BVSC-Zugló – FTC-Telekom Waterpolo 6-11 (1-3, 2-2, 2-2, 1-4)
Gólszerzőink: Mitrovic 3, Younger 2, Pohl, Vámos, Jaksic, Kállay, Német, Nikic