Revansra készülünk

2017. február 16., csütörtök 21:25 | 1 éve 4 hónapja 4 napja 12 órája 35 perce
A klub és a válogatott vereségéért is törlesztene a Ferencváros centere a Jadran ellen. Tóth Márton visszavágóra készül a montenegrói csapat ellen szombaton.
Revansra készülünk

Videó, videó és videó. Az edzések mellett rengeteg felvételt elemzett ki a Ferencváros vízilabda-csapata és a szakmai stáb. Volt mit végig nézni, Euro Kupa ellenfelünk keretét fiatal, gólerős, válogatott játékosok alkotják, akik az elmúlt időszakban nem csak a Fradi, hanem a magyar válogatott ellen is bizonyítottak.

Az egyik legsikeresebb montenegrói csapat a Herceg Novi. Több bajnoki címmel, melyet még Szerbia és Montenegrói és Jugoszláv bajnokságban szerzett, de a montenegrói élvonalban is háromszor diadalmaskodott. Az idei szezonban a legrangosabb európai kupasorozatban indult. A Bajnokok Ligája első selejtezőjében mindhárom mérkőzésüket megnyerték. A másodikban a két győzelem mellett egy vereséget szenvedtek, de így is könnyedén jutottak tovább. A következő szakaszban az Euro Kupa címvédőjével játszottak, a Brescia elleni párharcban azonban búcsúztak a BL-től. Az Euro Kupa sorozatba a negyeddöntőben csatlakoztak a küzdelmekhez, ahol egy újabb olasz csapat a Posilipo várt rájuk. Az első mérkőzésen idegenben 9-6-ra nyertek, a visszavágón hazai medencében ugyan egy góllal 8-7-re kikaptak, de bejutottak a négy közé, ahol a Ferencvárossal kell megküzdeniük a döntőbe jutásért. Herceg Noviban a párharc első meccsén egy góllal, 12-11-re győztek.

A Jadran játékosai alkotják a montenegrói válogatott nagy részét. A múlt hétvégi Volvo Kupán a magyar nemzeti csapat is kapott ízelítőt a Herceg Novi lövőiből. Ahogyan a Fradinak, úgy a magyar válogatottnak is két gólt lőtt Aleksa Ukropina, Stefan Vidovics pedig négy gólt vágott a nemzetközi tornán Magyarország ellen. A Herceg Novi gólerős játékosa az orosz Daniil Merkulov is, aki az Euro Kupa első összecsapásán négyszer volt eredményes ellenünk, valamint a szerb Marko Petkovic, aki két gólt lőtt. A kapuban pedig a szintén válogatott, Milos Scepanovic áll. A Jadran edzője, Vladimir Gojkovic a válogatott szövetségi kapitánya is. A két csapat játékstílusa hasonló.

Tóth Márton, játékos, FTC-PQS Waterpolo:
„A magyar vízilabdának van törleszteni valója Montenegróval szemben, ha az elmúlt egy hónapot nézzük, klub és válogatott szinten egyaránt, éppen ezért itt a legfőbb ideje, hogy revansot vegyünk velük szemben. Ivovicsot és Brguljant leszámítva szinte ugyanaz a csapat lesz az ellenfél az Euro Kupában, mint Volvo kupán, ezért a montenegrói válogatott elleni mérkőzéssel további hasznos tapasztalatokat tudtunk szerezni. Kulcsfontosságú lesz az, hogy a Jadran jó lövőit semlegesíteni tudjuk. Az elmúlt egy hónapban nagy energiát fordítottunk a hátrányos védekezés rendbetételére, éppen ezért bizakodva tekintek a szombati meccs elé. Mindenképpen továbbjutást várok a csapattól.”

Vogel Soma, kapus, FTC-PQS Waterpolo:
„Az előző mérkőzés óta rengeteget videóztunk, kielemeztük őket. Mi kapusok úgy készültünk, hogy vagy edzés után itt maradtunk, vagy külön lejöttünk gyakorolni és különböző pozíciókból átvettük azokat a lövéseket, amikből a legtöbbet kaptuk az első meccsen. Próbáltuk lemodellezni, ami Herceg Noviban történt. A montenegrói válogatott három jó lövőjére nagyon oda kell figyelni, ők klubszinten és a felnőtt válogatottban is bátran felvállalják a lövéseket, és mellettük ott van az orosz Merkulov is.
A felkészülés alatt a blokkokat helyre tettük, a védekezésen sokan javítottunk. Fontos, hogy a visszavágó elején meg kell fognunk őket és több góllal el kell lépni, hogy sikerüljön kiharcolni a továbbjutást. „

EURO KUPA
ELŐDÖNTŐ VISSZAVÁGÓ
FTC-PQS Waterpolo – Jadran Carine
2017.02.18., szombat 16.15 Népliget