Sorsoltak a BL-ben!

2018. szeptember 16., vasárnap 20:17 | 4 hónapja 30 napja 2 órája 12 perce
Francia, holland és horvát csapatokkal kell megküzdenie az FTC-Telekom Waterpolo férfi együttesének a vízilabda Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a továbbjutáshoz.
Sorsoltak a BL-ben!

Vasárnap véget ért a férfi vízilabda Bajnokok Ligája első selejtezőköre, mely után kisorsolták a következő forduló csoportbeosztását. Ebbe a szakaszba csatlakozik a Ferencváros, amelynek bajnokként a Szolnok és az Eger szabadkártyája miatt kell kvalifikációt játszania. Csapatunkat a francia Pays d'Aix Natation, a horvát VK Jadran Split, illetve a holland AZC Alphen mellé sorsolták. Ellenfélnéző cikkünket hamarosan olvashatják a fradi.hu-n.

LEBONYOLÍTÁS

A francia ellenfelünk otthonában, a Marseille-hez közeli Aix-en-Provence városában rendezik majd a csoportküzdelmeket szeptember 28-30. között. Három nap alatt játszunk három mérkőzést, melynek végén az első két helyezett jut tovább a csoportból a BL selejtező utolsó fordulójába, ahol oda-visszavágós párharcot kell vívni a sorozat főtáblájáért. Ezeket a meccseket október 6-án és 10-én játsszák.

A LEHETSÉGES ELLENFELEK MÁR MEGVANNAK

A LEN (Európai Úszószövetség) már korábban elkészítette a főtábla csoportbeosztását a már meglévő csapatokkal. Ide sorsolják majd be azt a négy együttest, amely a selejtezőn át jut be, így alakul ki a 16 csapatos mezőny. Lehet szemezgetni, hogy sikeres kvalifikáció esetén, mely ellenfeleket láthatjuk vendégül a Komjádi uszodában. Ami már most biztos, hogy a Szolnok és az Eger közül az egyik csapattal találkozni fogunk a csoportküzdelmek során.

A-csoport
Pro Recco (olasz)
CNA Barceloneta (spanyol)
Dinamo Moszkva (orosz)
ZF-Eger (magyar)
Steaua Bukarest (román)
Crvena Zvezda (szerb)
selejtező 1
selejtező 2


B-csoport
Jug Dubrovnik (horvát)
Olympiakosz Pireusz (görög) - címvédő
Szolnoki VSC (magyar)
Spandau 04 Berlin (német)
Waspo Hannover (német)
Mladost Zagreb (horvát)
selejtező 3
selejtező 4