Sorsoltak a Magyar Kupában

2018. november 5., hétfő 14:15 | 2 hónapja 10 napja 23 órája 33 perce
Kisorsolták a vízilabda Magyar Kupa negyeddöntőinek párosításait! A Ferencváros férfi és a női csapatának is az Egert kell legyőznie a továbbjutáshoz.
Sorsoltak a Magyar Kupában

A Magyar Kupa első fordulójából mindkét vízilabdacsapatunk csoportgyőztesként, ráadásul veretlenül jutott tovább a legjobb nyolc közé, ahol már oda-visszavágós rendszerben mérkőznek meg az együttesek. A Magyar Vízilabda Szövetség székházában elkészítették a negyeddöntők párosításait, mely után kiderült, hogy a férfiaknál és a nőknél is Ferencváros-Eger párharcot rendeznek a továbbjutásért illetve már a legjobb nyolc között megismétlődik a tavalyi Szolnok-OSC finálé.

BENU Férfi Magyar Kupa, negyeddöntő
Budapesti Honvéd – BVSC-Zugló
Debrecen – PannErgy-Miskolci VLC
Szolnoki Dózsa – A-Híd-OSC-Újbuda
ZF-Eger – FTC-Telekom

Női Magyar Kupa, negyeddöntő
ZF-Eger – FTC-Telekom
Dunaújvárosi Egyetem – Maarsk Graphics-Szeged SZTE
UVSE – RB-Tatabánya
BVSC-Zugló – Hungerit-Szentes

Ez azt jelenti, hogy az FTC férfi együttese mindhárom porondon találkozik az egriekkel, hiszen a a bajnokágban és a Bajnokok Ligájában is azonos csoportba kerültünk, most pedig a Magyar Kupában is összecsap a két együttes. Ráadásul kicsivel több, mint egy hónapon belül négyszer is.

    november 17. Eger – FTC | Magyar Kupa, negyeddöntő 1. mérkőzés
    november 18. FTC – Eger | Magyar Kupa, negyeddöntő 2. mérkőzés
    november 27. FTC – Eger | Ob I, alapszakasz
    december 19. FTC – Eger | Bajnokok Ligája, csoportkör


Női csapatunk ebben a szezonban már kétszer is játszott az Egerrel, melyet mindkétszer saját uszodájában tudtunk legyőzni. Előbb a bajnokságban nyertünk 6-5-re, majd a Magyar Kupa első körében 12-11-re. Az eredményből is látszik, hogy szoros csata várható a legjobb négy közé jutásért.

A mérkőzések időpontjait egyelőre még nem véglegesítették, de az már biztos, hogy egymás után játszik majd a női és a férfi csapatunk. Mindkét párosítás Egerben kezdődik, a visszavágót pedig egy nappal később Budapesten rendezik.