Szolnokon is nyertünk

2018. május 16., szerda 20:55 | 6 hónapja 24 napja 19 órája 19 perce
Az FTC-PQS Waterpolo fantasztikus játékkal idegenben is legyőzte a Szolnokot 14-9-re. Ezzel csapatunk a bajnoki döntő mindkét meccsét megnyerte és egy siker választja el az aranyéremtől.
Szolnokon is nyertünk

A Fradisták még alig kezdték el az első dalt, amikor Nikola Jaksic az első támadásból megszerezte a vezetést csapatunknak (0-1). Az első meccsen a Szolnok, ezúttal viszont mi kezdtünk 2-0-val, miután Varga Dénes is betalált. Nem sikerült azonban három gólra ellépnünk, hiszen innentől kezdve minden FTC-találatra rögtön válaszolt a címvédő. A hazaiaktól Zalánki Gergő lőtt először gólt (1-2), majd tőlünk Vámos Márton talált be (1-3), ezután pedig Milan Aleksic csökkentette ismét a különbséget (2-3). Az utolsó támadásunkból a negyedben Vámos gyönyörűen játszotta meg Nikicet, aki egy húzással megszerezte negyedik találatunkat (2-4). Ezután pedig folytatódott a sorminta, vagyis a Fradi gólra jött egy szolnoki.

A második játékrészben Aaron Younger (3-4), Varga Dénes (3-5), majd ismét Younger (4-5), Jaksic (4-6), Milos Cuk (5-6) és Vámos (5-7) találtak be. Ezután azonban megszakadt a sor, hiszen nem hazai gól következett. A negyed vége előtt két másodperccel Jaksic talált utat a blokkok alatt a szolnoki kapuba, ezzel pedig először vezettünk három góllal a meccsen (5-8). Lélektanilag a legjobb pillanatban jött a gólunk, a szünet előtt. Ráadásul jelzésértékű volt, hogy a negyed közepén, 4-6-os Fradi vezetésnél lecserélte kapusát, Nagy Viktort a Szolnok.

Sikerült megroppantani a címvédőt a harmadik negyedben, ugyanis Varga Dénes találatával, majd két Stefan Mitrovic góllal már 11-5-re vezettünk! A hazaiak már 11 perce képtelen voltak a bravúrosan védő Vogel Soma kapujába lőni, amikor Cuk megtörte a Dózsa gólcsendjét (6-11).

Az utolsó negyedet megnyugtató előnyből kezdhettük. Zivko Gocic egyet faragott a Szolnok hátrányán (7-11), majd Slobodan Nikic góljára (7-12) Younger válaszolt kettővel, így 12-9-es ferencvárosi előnnyel kezdődött meg az utolsó három perc. Amikor a hazaiak lendületbe jöttek volna, akkor jött a kijózanító vendég gól, amit csapatkapitányunk, Madaras Norbert szerzett (9-13). Az utolsó szó pedig Varga Dénesé volt, aki beállította a 14-9-es végeredményt. Csapatunk végig vezetett, ezzel a győzelemmel pedig egy lépésre vagyunk a hőn áhított aranyéremtől, ugyanis ha szombaton is legyőznénk a Szolnokot a Komjádiban, akkor a Ferencváros megnyerné a bajnoki címet.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
Döntő, 2. mérkőzés, 2018.05.16., szerda
Szolnoki Vízilabda Aréna
Szolnoki Dózsa – FTC-PQS Waterpolo 9-14 (2-4, 3-4, 1-3, 3-2)
Gólszerzőink:
Varga Dénes 4, Jaksic, 3, Vámos, Mitrovic, Nikic 2-2, Madaras

A párharc az egyik csapat harmadik győzelméig tart. Az állás 2-0 a Fradi javára.

A döntő további menetrendje:
3. mérkőzés május 19. 15:00, Császár-Komjádi Sportuszoda
FTC-PQS Waterpolo – Szolnoki Dózsa
4. mérkőzés – ha szükséges: május 23. 18:15, Szolnok
Szolnoki Dózsa – FTC-PQS Waterpolo
5. mérkőzés – ha szükséges: május 26. 17:00, Császár-Komjádi Sportuszoda
FTC-PQS Waterpolo – Szolnoki Dózsa