Szombaton pólóderbi!

2015. augusztus 26., szerda 10:46 | 3 éve 4 hónapja 20 napja 21 órája 48 perce
Vízilabda csapatunk az Újpest ellen játszik gálamérkőzést a Hajós Alfréd Sportuszodában.
Szombaton pólóderbi!

Ismét összecsap a két ősi rivális, a Ferencváros és az Újpest. A két OB I-es csapat még a bajnoki rajt előtt küzd meg egymással. Az UVSE hetedik alkalommal rendezi meg az 1 Nap Vízilabda elnevezésű 24 órás tornát a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában, tavaly az 1997-es LEN- Kupa döntőt játszotta újra a két gárda, idén a rendezvény keretein belül augusztus 29-én, szombaton 11 órától a két egyesület nagycsapata gálamérkőzésen játszik egymással.

A találkozóról a két fél sajtótájékoztatón nyilatkozott. A Ferencvárost Katona Norbert, vízilabda szakosztályunk technikai vezetője képviselte.

Katona Norbert (technikai vezető): „Egy Újpest-Ferencváros mérkőzés sportágtól függetlenül mindig rangadónak számít. Ennek megfelelően készülünk. Bár gálamérkőzésről beszélünk azt garantálni tudjuk, hogy komolyan vesszük ezt az összecsapást is. Tavaly az 1997-es LEN-Kupa döntős két csapat elevenítette fel a 17 évvel korábbi finálét, és mindenki emlékezhet mennyire jó hangulatú mérkőzés kerekedett belőle. Abból a csapatból a legtöbben visszavonultak, most viszont a két első osztályú csapat mérkőzik meg egymással. Nekünk egy jó erőfelmérő is a szezon rajtja előtt. De azt is hozzá kell tenni, hogy nem a teljes kerettel érkezünk. Négy fiatal játékosunk a junior világbajnokságra készül, két ausztrál légiósunk a kazanyi vb után kapott szabadságot, és később csatlakozik a csapathoz Marko Cuk is, viszont bemutatkozik új igazolásunk, a Szolnokról érkezett, felnőtt Európa-bajnoki ezüstérmes Tóth Márton.”

1 Nap Vízilabda
UVSE-FTC
2015. augusztus 29., szombat 11.00
Hajós Alfréd Sportuszoda, Margitsziget

(fotó: uvse.hu)