Szoros vereség

2017. december 13., szerda 17:48 | 1 éve 1 hónapja 4 napja 1 órája 56 perce
Bár női pólósaink hatalmasat küzdöttek, ezúttal egygólos, 12-11-es vereséget szenvedtek a tavalyi bronzérmes ellen.
Szoros vereség

Az OB I 10. fordulójában női vízilabdacsapatunk az előző szezon bronzérmesét, a Dunaújvárost fogadta a Népligeti uszodában. Ellenfelünk a második helyről várta az összecsapást 22 ponttal, a mieink négy egységgel lemaradva a negyedik pozícióból vágtak neki a találkozónak.

A Dunaújváros a medencében igazolta jó hírét: egy ejtésből (0-1), majd egy átlövésből (0-2) szerzett találattal kétgólos előnyre tettek szert. Ezt követően egy fontos lélektani pillanatban Kasó Orsolya ötméterest fogott, majd egy időkérést követően türelmesen járattuk a labdát, és Kövesdi Vivien találatával elkezdtük a felzárkózást (1-2). Az újvárosiak egy egyéni akciót követően ismét két góllal elhúztak (1-3), de klasszis játékosunk, Bujka Barbara egy gyönyörű csuklómozdulattal emelt, a labda pedig a hálóba hullott (2-3). Nem csak szépen, határozottan is tudtunk játszani: a negyed hátralevő részében minden újvárosi próbálkozást elfojtottunk.

A második negyed elején a mieink gyorsan dobtak kettőt: előbb Kisteleki Dóra (3-3), majd Bujka Barbara (4-3) vitte hátán a csapatot, találataiknak köszönhetően kis időre lélektani előnybe kerültünk. A negyedet mégis 4-4-gyel zártuk, ellenfelünk szépített, így döntetlenről várhattuk a folytatást.

A harmadik negyed elején a Dunaújváros rögtön egy kettős kapufával indított – de a Népliget halványkék hullámai úgy döntöttek, hogy ma az a lövés nem megy be -, amire a mieink is egy kapufával válaszoltak. Aztán jött két kijózanító dunaújvárosi gól (4-6), de lélektanilag ismét sokat számított – előbb - Kövér Kis Réka (5-6) találata, majd Kövesdi Vivien nagy bombája (6-6). A csapat ezzel a két találattal megtörte az ellenfél lendületét, és ismét magához vette a kezdeményezést: a vendégek ugyan ismét vezetést szereztek (6-7), de aztán Gémes Alexa egy szép találattal egyenlített (7-7). Sajnos riválisunk a végén még betalált, így az utolsó negyednek 8-7-es dunaújvárosi vezetéssel vághattak neki a csapatok.

A záró negyedet sajnos megint a dunaújvárosiak kezdték jobban, de Kövesdi Vivien góljaival erősen kapaszkodtunk: játékosunk 7-9-es, és 8-10-es állásnál is betalált, így az utolsó 5 percet egygólos (9-10) hátrányból vártuk. Az egygólos hátrány hamar háromgólosra nőtt (9-12), de Kövér Kis Réka átlövése ismét meccsben tartotta a mieinket (10-12). Az utolsó fél percben Bujka Barba még bepaskolta a hálóba a labdát, majd a Dunaújváros eldugta a labdát, és végül 11-12-re megnyerte a találkozót.

A lányok ma is mindent megtettek a győzelemért, az egyetlen bosszúsága amiatt lehetett a népligeti publikumnak, hogy bár közel volt a bravúros eredmény elérése, mégsem jött össze. Ez az eredmény, a mutatott játék ugyanakkor alátámasztja azt a tényt, hogy a csapat hétről-hétre fejlődik, és megérdemli a támogatást!


Női vízilabda OB I, alapszakasz, 10. forduló
FTC-Dunaújváros 11-12 (2-3, 2-1, 3-4, 4-4)
Gólszerzőink: Kövesdi (4), Bujka (3), Kisteleki, Kövér Kis, Gémes