Történelmi bejelentés

2017. szeptember 12., kedd 12:36 | 1 éve 5 hónapja 7 napja 6 órája 9 perce
Az FTC vízilabda-szakosztálya sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a klub történetében először elindul felnőtt női pólócsapatunk!
Történelmi bejelentés

A Ferencvárosi Torna Club és vízilabda-szakosztályunk kedden sajtótájékoztatón történelmi bejelentést tett: elindul az FTC első női felnőtt élvonalbeli csapata! A klub színeiben felnőtt női csapat korábban még soha nem szerepelt a vízilabda-bajnokságban.

Világbajnok, Európa-bajnokok, Bajnokok Ligája és Euro Kupa-győztesek, többszörös magyar bajnokok és Magyar Kupa-győztesek, valamint tehetséges, utánpótlás-válogatott fiatalok alkotják a Fradi első OB I-es női csapatának keretét.

A vezetőedzői feladatokat férficsapatunk korábbi kapusa, jelenlegi kapusedzője, utánpótlás-edzőnk, Béres Gergely látja el.

- Az elmúlt években már gondolkodtam azon, hogy meddig tart a profi pályafutásom, a legutóbbi szezonban pedig az volt az eszemben, hogy talán ez az utolsó évem. Ekkor érkezett az FTC és Gerendás György megkeresése, a klub és az ő személye hatalmas megtiszteltetést és motivációt jelentett. Nem tehernek, hanem kihívásnak élem meg a feladatot. Sok csapatnak voltam már kapitánya, az eleje biztosan nehéz lesz, mert még nem teljesen ismerjük egymást, de lesz bőven időnk a rájátszásig összerázódni. Biztos vagyok benne, hogy már az első idény végén számolni kell a Ferencvárossal a bajnoki élmezőnyben - mondta el a rá váró feladatokkal kapcsolatban a csapat leendő kapitánya, a világbajnok, négyszeres magyar és kétszeres olasz bajnok, Bajnokok Ligája-győztes Kisteleki Dóra.

- Az elmúlt szezont Szegeden töltöttem, és a végére úgy éreztem, környezetváltozásra van szükségem, úgyhogy a legjobbkor jött az FTC és Gerendás György megkeresése. Nagyon szimpatikus jövőképet és lehetőségeket vázolt fel, így nem sokat gondolkodtam, hogy elfogadjam az ajánlatot. Elég jó játékosállományunk lesz, úgy érzem, már az első idényben odaérhetünk a legjobb négybe, és a mezőny bármelyik csapatának megnehezíthetjük a dolgát. Egy-két éven belül pedig nemzetközi szinten is sikeresek lehetünk. Rajtam nem fog múlni, szeretem, ha nagy a nyomás, állok a kihívás elébe! - mondta el bemutatkozásként az Európa-bajnok, LEN Kupa-győztes, magyar és görög bajnok Bujka Barbara.

- Új motivációra volt szükségem a pályafutásomban, így örömmel bólintottam rá az FTC megkeresésére. Új impulzusok érnek, ami miatt már most nagyon jól érzem magam. Nagyon jó játékosállomány jött össze, a rutinos játékosok és a fiatalok remekül kiegészítik egymást. Szeretnék már az első szezonban bajnoki éremért harcba szállni a Fradival! - vázolta céljait a csapat kapusa, az Európa-bajnok, többszörös magyar bajnok és kupagyőztes Kasó Orsolya.

- Történelmi pillanat ez a mostani, korábban nem volt még a Ferencvárosnak felnőtt női vízilabda-csapata. Régi álmunk válik most valóra, hosszú ideje gondolkodtunk rajta, hogy bele kellene kezdeni. Úgy gondolom, így teljes a kép, hogy a férfiak mellett van női csapat is. A célok hasonlóak, mint a férfiaknál, de nem akarunk hirtelen nagyot lépni, a legfontosabb a szisztematikus építkezés. Szeretnénk megalapozott, jó szakmai munkával eljutni a bajnoki címig, hiszen a Ferencváros minden csapatának mindig a bajnoki cím a kitűzött cél. Az ehhez vezető első lépcsőfok lehet, hogy most az első idényben elérjük a legjobb négyet, és éremért szállhassunk harcba. 2-3 éven belül pedig odaérhet a csapat az élre. A klub ehhez biztosít minden szükséges feltételt, a lányoknak csak az edzésre kell figyelni. Kívánom az egész csapatnak, hogy minél hamarabb sikeresek legyenek, és élvezzék ki a helyzetet és a lehetőséget, amibe kerültek, a Ferencvárosra ugyanis az egész ország odafigyel! - mondta el a klub képviseletében Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója.

- Amikor három évvel ezelőtt visszatértem a Ferencvárosba, már akkor szóba került, hogy legyen a Fradinak női pólócsapata. Akkor elkezdtünk dolgozni azért, hogy az utánpótlásban foglalkozzunk külön a lányokkal is. Ez mostanra annyira kinőtte magát, hogy néhány éven belül a felnőttcsapat szinte teljesen a saját utánpótlására támaszkodhat. Most még azonban igazolni kellett, ez pedig jól sikerült. Nagyon jó a játékosállomány, a tapasztalt és a fiatal játékosok is nagy motivációval várják a feladatot. Nem lesz könnyű dolgunk, a szakmai stáb vezetése, Gergő és én is férficsapattól érkeztünk, így biztosan találkozunk majd olyan kihívásokkal, ami számunkra is újdonság, de állunk elébe! - nyilatkozta Gerendás György szakmai igazgató.

- Hatalmas lehetőség, hogy ilyen történelmi pillanatban kaptam egy felkérést, és a Fradi történetének első női vízilabda-csapatának edzője lehetek. Nagy motivációt jelent, hogy Gerendás György szakmai igazgató segítségével kezdhetek bele ebbe a feladatba. A keret még mindig nincs teljesen együtt, de úgy érzem, a bajnoki rájátszásig minden a helyén lesz, és teljesen egységesek leszünk. Úgy gondolom, hogy az első idényben a legfontosabb cél, hogy minden mérkőzésre győzelmi esélyekkel mehessünk oda, és szeretnénk odaérni a legjobb négybe! - beszélt a célokról és elvárásokról a csapat vezetőedzője, Béres Gergely.


Az FTC női vízilabda-csapatának 2017/18-as kerete:
Kapusok: Kasó Orsolya, Varga Krisztina
Mezőnyjátékosok: Ármai Zita, Bujka Barbara, Kisteleki Dóra, Huszti Dóra, Illés Henrietta, Kövér-Kis Réka, Kövesdi Vivien, Gerendás Matilda, Gémes Alexa, Muzsnay Fanni, Péter Dóra, Vogt Vivien,
Vezetőedző: Béres Gergely
Szakmai igazgató: Gerendás György