A látványra is adott

2018. szeptember 18., kedd 22:35 | 5 hónapja 16 órája 52 perce
Birkózónk, Váncza István alig néhány órája lett junior világbajnoki bronzérmes, de a felnőttválogatottnál már számítanak is rá – INTERJÚ, VIDEÓ!
A látványra is adott

Mint arról ITT beszámoltunk, az FTC kötöttfogású birkózója, Váncza István bronzérmes lett a 63 kilósok mezőnyében a Nagyszombaton zajló junior világbajnokságon. Tehetséges versenyzőnkkel a mérkőzés és az éremátadás után beszélgettünk az újabb sikeréről, illetve a verseny nehéz és emlékezetes pillanatairól.

- Egy mérkőzéstől eltekintve szinte tökéletesen alakult számodra a világbajnokság.
- Mivel a verseny vége így alakult, összességében elégedett és nagyon boldog vagyok. Szerencsére sok jó meccsem volt, a mai két küzdelmemre, a grúz és az indiai ellenfelek legyőzésére viszont tényleg nagyon szívesen emlékszem vissza.

- A negyeddöntőben az egyiptomival óriási csatát vívtál, végül csak egy intés döntött, de sajnos az ő javára.
- Az egyiptomi srác erősebb volt és emiatt sokkal jobban bírta állásból a birkózást, majd sajnos megintettek egyszer. Reméltem, hogy esetleg elfárad a meccs végére, de végül jobban bírta, így azt gondolom, hogy ez döntötte a mérkőzést.

- Mennyire volt nehéz átmenteni a jó formádat a fizikailag rendkívül megterhelő hétfőről a roppant fontos keddre?
- Mentálisan nem fáradtam el, mert tisztában voltam azzal, hogy miért kaptam ki jogosan a nálam jobb egyiptomitól, így nem keseregtem. Inkább fizikailag volt nehéz, reggel például nagyon nehezen ment a felkelés. Kedden jól sikerült a bemelegítésem, mondhatom azt is, hogy minden újra a régi volt. Helyenként pedig sikerült több szép pontot is szereznem, de alapvetően ez jellemző rám, mert szeretek ilyen látványos megoldásokat alkalmazni.

- Következhet a jól megérdemelt pihenő?
- Igen, hamarosan. Kedden még néhány kötöttfogású csapattársamért szoríthatok itt a világbajnokságon, utána hazamegyek, a hét további részében pedig pihenhetek. A jövő hetet még nem tudom, mert az edzőimmel azt beszéltük, hogy pihenhetnénk, ugyanakkor a felnőttválogatott edzői számítanak rám a világbajnoki felkészülésben.

Váncza István világbajnoki bronzmérkőzéseEREDMÉNYEK
JUNIOR BIRKÓZÓ VILÁGBAJNOKSÁG, NAGYSZOMBAT
63 kg
Selejtező:
Váncza István–István Sluka (szlovákiai) Váncza mérkőzés nékül nyert
Nyolcaddöntő: Váncza István– Dimitros Kuplidis (görög) 8–0
Negyeddöntő: Mohamed (egyiptomi)–Váncza István 1–0
1. vigaszági mérkőzés: Váncza István–Leri Abuladze (grúz) 9–0
Bronzmérkőzés: Váncza István–Sagar Sagar (indiai) 9–0

72 kg
Selejtező:
Bak Gergely–Tyler Dow (amerikai) 9–2
Nyolcaddöntő: Bak Gergely–Kuldep Malik (indiai) 10–7
Negyeddöntő: Minto Majeda (japán)–Bak Gergely 7–3

(Fotó: Magyar Birkózó Szövetség)