Ezüst és két bronz

2018. június 23., szombat 20:51 | 7 hónapja 26 napja 18 órája 36 perce
Birkózó klasszisunk, Bácsi Péter ezüst-, míg Váncza István és Németh Iván bronzérmes lett a győri Magyar Nagydíj Polyák Imre Emlékversenyen.
Ezüst és két bronz

A hétvégén Győrben rendezik meg a birkózók Magyar Nagydíj Polyák Imre Emlékversenyét, amelyen három kötöttfogású versenyzőnk, Váncza István (63 kg), Németh Iván (97 kg) és Bácsi Péter (82 kg) indult.

Világ- és kétszeres Európa-bajnokunk a negyeddöntőben kapcsolódott be a 82 kilogrammosok küzdelmébe. Ott szerb ellenfelét könnyedén győzte le 9-0-ra, az elődöntőben pedig szintén magabiztosan nyert 5-0-ra a kínai Csian ellen. A fináléban Petinek az Ázsia-bajnok iráni Gaderjan következett, aki sajnos jól kezdte a mérkőzést, ez pedig nagyban befolyásolta a meccs kimenetelét. Bár a hajrában Peti szépített, az iráni vb-bronzérmes nyert.

Bácsin kívül még két fradistáért szoríthattunk a rangos nemzetközi versenyen. A 63 kilósok között szereplő, még junior korosztályú Váncza (a kis képen jobbról az első) a selejtezőben szintén egy szerbet győzött le, majd a világbajnoki ezüstérmes kazah Ajnagulovval vívott óriási csatában 5-5-re végzett, de mivel ő szerezte az utolsó pontot, így hatalmas meglepetésre továbbjutott. Az elődöntőben azonban már nem sikerült az újabb bravúr, tíz évvel idősebb iráni vetélytársa legyőzte, így a bronzért birkózhatott. Az esti helyosztón ismét egy szerb, Nagy Tamás volt az ellenfele, akit 2-1-re megvert és pályafutása első felnőtt nemzetközi megmérettetésén bronzérmet szerzett!

A 97 kilósok mezőnyében Németh Iván (a kis képen jobbról az első) a negyeddöntőben a hondurasi Mejia Castilt győzte le 3-1-re, a legjobb négy között viszont nem bírt kazah ellenfelével, így a bronzért csatázhatott. Az éremmérkőzésen a kínai Csennel birkózott és óriási csatában, nagyszerűen birkózva megszerezte a nagyon fontos bronzérmet.

„Peti döntője úgy kezdődött, hogy az iráni nagyon fent fogta a nyakát és az ebből indított pörgetést már nem tudta kivédeni. Utána megvolt a sansz, hogy Peti pontot szerezzen, de elkapkodta a támadást, sajnos kissé lentről indította a dobást. Most sajnos ezüstérem lett a vége. István számomra a nap egyik legnagyobb és legkellemesebb meglepetése. Erős ellenfeleket vert meg, köztük a világbajnoki ezüstérmest, szóval le a kalappal előtte. Ivánnak nagyon kellett már egy érem erről a versenyről. Többször is volt már negyedik és ötödik helyezett, úgy, hogy nagyon örülünk neki, hogy végre sikerült neki” – értékelte versenyzőink teljesítményét Sike András szakosztályvezető, a magyar kötöttfogású válogatott szövetségi kapitánya.