Remek bronzérem

2018. július 31., kedd 22:15 | 6 hónapja 18 napja 17 órája 52 perce
Az FTC birkózója, Váncza István a harmadik helyen zárta a kötöttfogásúak 63 kilogrammos versenyét a római junior Európa-bajnokságon.
Remek bronzérem

Rómában rendezik a birkózók 2018-as junior Európa-bajnokságát. A Ferencvárosi Torna Clubot a hétfői és keddi versenynapokon Váncza István képviselte a kötöttfogásúak 63 kilogrammos mezőnyében.

Váncza a hétfői nyitányon rendkívül magabiztosan, 8-0 arányban lépett tovább a selejtezőből spanyol ellenfelével, José Soler Fortesszel szemben, a nyolcaddöntőben még komolyabb fölénnyel, 11-0-ra győzte le az olasz Franko Abizit, és a nyolc között a grúz Hracsija Bogoszjan sem tudott pontot szerezni ellene, a végeredmény 6-0 lett a magyar birkózó javára. A négy között az ukrán Olekszandr Hrusin azonban túl nagy falatnak bizonyult, így Váncza a keddi helyosztókon a harmadik helyért léphetett szőnyegre a lengyel Mateusz Szewczuk ellen.

A bronzmérkőzésen a Magyar Birkózó Szövetség hivatalos Facebook oldalának beszámolója szerint kivételesen nem Váncza technikai tudása, hanem harciassága, állóképessége dominált. Versenyzőnk hatalmas küzdelemben, intéssel szerzett vezetést, majd kiléptették a zónán kívülre, így sokáig 1-1-el a lengyel állt jobban. Váncza ekkor azonban rákapcsolt, és végül teljesen felőrölte ellenfelét. Következett egy intés, majd egy levitel, ezzel versenyzőnk megszerezte a junior Európa-bajnoki bronzérmet.

A két versenynap összes magyar vonatkozású eredménye, így Váncza mérkőzései is elérhetők a Magyar Birkózó Szövetség hivatalos honlapján IDE kattintva.

Birkózás, junior Európa-bajnokság, Róma
Kötöttfogás, 63 kg (18 induló)
1. Olekszandr Hrusin (Ukrajna)
2. Makszim Nehoda (Fehéroroszország)
3. Leri Abuladze (Grúzia) és VÁNCZA ISTVÁN (MAGYARORSZÁG)