Válogatott siker

2017. november 14., kedd 15:33 | 1 éve 1 hónapja 4 napja 16 órája 50 perce
A magyar kötöttfogású birkózó válogatott a ferencvárosi Váncza Istvánnal a soraiban ezüstérmes lett a Moszkvában megrendezett Európa-kupán.
Válogatott siker

A magyar nemzeti csapat a hétvégén Moszkvában indult az Európa-kupán. A nemzeti csapatban ott volt a Ferencváros birkózója, Váncza István is.

A mieink a kétnapos torna első mérkőzésén előbb 0:3-ról fordítottak és nyertek 5:3-ra Grúzia ellen, majd Fehéroroszországot is legyőzték 7:1 arányban. A mindent eldöntő párharcban azonban 6:2-es vereséget szenvedtek a házigazda oroszoktól, így ezüstéremmel térhettek haza.

Az FTC versenyzője, az 59 kilós Váncza István (a fotón a guggoló sorban jobbról az első) grúz és orosz ellenfelétől kikapott, de a fehéroroszt legyőzte.

„A májusi Európa-bajnokság pontversenyének első négy helyezettje kapott meghívást a tornára. Körmérkőzéseket vívtunk, amelyek alapján a grúzokat és a fehéroroszokat legyőztük, az oroszoktól viszont kikaptunk. A Fradit Váncza István képviselte az 59 kilósok mezőnyében. Tudni kell róla, hogy még junior korú, ez volt az első jelentősebb felnőtt versenye. Nagyon jól teljesített, rendkívül elégedett voltam vele” – mondta Sike András szövetségi kapitány és az FTC szakosztályvezetője.

EREDMÉNYEK
EURÓPA-KUPA, MOSZKVA

Magyarország-Grúzia 5:3
Magyarország-Fehéroroszország 7:1
Oroszország-Magyarország 6:2

(Fotó: birkozoszov.hu)