Váncza István kikapott a vigaszágon, így búcsúzott a vb-től

2018. október 26., péntek 13:02 | 3 hónapja 24 napja 5 órája 4 perce
Az FTC birkózója, Váncza István kikapott vigaszági mérkőzésén, így búcsúzott a budapesti világbajnokságtól.
Váncza István kikapott a vigaszágon, így búcsúzott a vb-től

Mint arról ITT beszámoltunk, az élete első felnőtt világbajnokságán szereplő 63 kilós Váncza bár tegnap nagy menetelését követően a negyeddöntőben búcsúzott a budapesti világbajnokságon, orosz legyőzője bejutott a döntőbe, így fiatal tehetségünk pénteken a vigaszágon folytathatta.

Pistinek egy meccset kellett nyernie, hogy az esti programban a bronzéremért birkózhasson. Ellenfele a török Rahman Bilici volt, aki délelőtt a japán Katsuaki Endót búcsúztatta első mérkőzésén. Junior világbajnoki és Európa-bajnoki bronzérmes versenyzőnk egy jónak ígérkező támadással kezdett, de a török kibújt belőle. Sajnos ezután a világbajnoki bronzérmes, kétszeres junior világbajnok Bilici kihasználta Pisti megingását és három pörgetéssel, technikai tussal 9-0-ra nyert.

„Sajnos gyorsan leküldött a török… Átbeszéltük a mérkőzés előtt, hogy milyen fogásokat alkalmaz, amelyekből az egyiket sikerült kivédenem, de a fejlefogásnál elrontottam, nem a megbeszélt taktikát csináltam, azaz nem álltam fel egyből, ahogy odanyúlt. Ennek lett az eredménye, hogy háromszor is megcsinálta az akciót” – kezdte értékelését Váncza István.

Pistit nagy dicséret illeti, hiszen első felnőtt világbajnokságán két nagy skalpot szerzett, ugyanakkor tudja, hogy még sok tapasztalatra van szüksége a legjobbak között.

„Nagyon tetszett a világbajnokság egész miliője. A szurkolás, a nézők. Nagyon jólesett, amikor a bevonulásnál a közönség éltetett, elképesztő élmény volt azt érezni, hogy ilyen sokan a hátam mögött állnak. Ugyanakkor remélem, most egy hosszabb pihenő jön, hiszen a junior világbajnokság és Európa-bajnokság, illetve a felnőtt vb után rám fér. Nagyon megterhelő időszak volt, ki kell pihennem magamat, mert nem lehet újból munkába állni, az a szervezetnek sem jó. Ha visszajöttem, akkor kezdődhet az alapozás a felnőttekkel és januárban majd meglátjuk, hogy váltok-e súlycsoportot vagy nem” – tette hozzá 19 éves tehetségünk.

Este 18 órától szurkoljunk a 82 kilósok között induló Bácsi Péternek a világbajnoki döntőben!

EREDMÉNY
BIRKÓZÓ VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST
KÖTÖTTFOGÁS, 63 KG

Vigaszág, 1. mérkőzés
Váncza István-Rahman Bilici (török) 0-9