Címvédőnk a döntőben

2017. december 7., csütörtök 16:49 | 10 hónapja 10 napja 10 órája 51 perce
Ökölvívó szakosztályunk versenyzője, Szaka István bejutott a Budapesten zajló felnőtt országos bajnokság döntőjébe!
Címvédőnk a döntőben

December 5-e és 8-a között az újpesti Halassy Olivér Sportközpontban rendezik meg a férfiak felnőtt ökölvívó országos bajnokságát, amelyen két ferencvárosi bokszoló szerepel.

Az 52 kilogrammosok mezőnyében címvédőként induló bokszolónk az elődöntőben az újszászi Szent Pál Akadémia Ökölvívó Szakosztály versenyzője, Burián Ármin ellen mérkőzött. István az első menetben meggyőző fölényben volt, lendülete a második menetben is kitartott, egy perc elteltével pedig a vezető bíró úgy látta, hogy ellenfele nem tudja folytatni a meccset, így a ferencvárosi öklözőt hozta ki győztesként. Szaka István ellenfele a döntőben az újpesti Virbán Martin lesz.

A 81 kilósok között szintén címvédőként, a súlycsoport nagy esélyeseként indult Tallósi Péter, aki azonban az első mérkőzésén kikapott a debreceni Móna Imrétől, így idő előtt búcsúzott.

„Szaka a második menetben nyert, az ellenfele pedig Virbán Martin lesz, akitől a legutóbbi két mérkőzésén kikapott. Azt gondolom, hogy itt az ideje, hogy visszavágjon neki és bebizonyítsa, ő a legjobb ebben a súlycsoportban. Sajnos Tallósi Péter korán kiesett, ez minket is meglepett. A meccs közben kétszer is megintették, ez pedig nagyban hozzájárult a vereségéhez” – mondta Bedák Pál edző.

Szaka István döntője pénteken 16 órakor kezdődik a Halassy Olivér Sportközpontban.