Motiváltan az éremért

2017. június 14., szerda 10:53 | 11 hónapja 8 napja 41 perce
Június 16-tól az ukrajnai Harkivban rendezik meg a felnőtt ökölvívó Európa-bajnokságot, amelyen a Ferencváros bokszolója, Szaka István is indul – INTERJÚ!
Motiváltan az éremért

Az FTC ökölvívója az 52 kg-sok mezőnyében indul a kontinenstornán. Első mérkőzését június 16-án a selejtezőben vívja.

- Hogyan teltek az utazás előtti napok?
- Elég jó formában érzem magam, nagyon sokat készültem erre az Európa-bajnokságra. Tatán volt egy öthetes felkészülés, sokfajta erőnléti edzéssel és futással. A helyszínre való utazás kicsit fárasztó volt, mert előbb felmentünk Tatáról Budapestre, onnan repülővel utaztunk Isztambul érintésével Harkivba. Most már kipihentem magam és edzettem is egyet, amióta itt vagyunk.

- Balzsay Károly szövetségi kapitány elmondta, hogy hamar beleerősödsz majd a mezőnybe és hanem is ezen az Eb-n, a következő években vár tőled jó szereplést.
- Azt érzem, hogy Balzsay Károly nagyon bízik bennem. A Bocskai-emlékversenyen bizonyítottam, hogy itt a helyem a felnőtt válogatottban. Talán még a rutinom nincs meg a felnőtt mezőnyben, de lassan az is beérik majd. Egyébként szerintem erőnlétileg és gyorsaságban ott vagyok a mezőnyömben.

- Hogyan látod a mezőnyt és mit vársz magadtól az Európa-bajnokságon?
- Nagyon erős a mezőny, rutinos, érett versenyzők indulnak majd, de remélem a fiatalságom és a motiváltságom legyőzi őket! Mindenféleképpen érmes szeretnék lenni és úgy gondolom, ha hozni tudom a saját formámat, akkor szerintem nem lehet gond. A verseny pénteken kezdődik, remélem, jó sorsolást kapok és benne leszek a legjobb tizenhatban, onnantól pedig csak egy meccs és kvalifikáltam magam a világbajnokságra.