Műtét után aranyérem

2018. május 15., kedd 11:50 | 6 hónapja 26 napja 4 órája 25 perce
Ökölvívónk, Tallósi Péter néhány hónapja súlyos sérülést szenvedett, de visszatért és a hétvégén Budapest bajnoka lett – INTERJÚ!
Műtét után aranyérem

Mint arról ITT beszámoltunk, a Ferencváros ökölvívója, Tallósi Péter a 81 kilogrammosok mezőnyében megnyerte a hétvégén a Madárfészek Ökölvívó Akadémián rendezett Budapest Bajnokságot. Petivel a sikeres versenyről, néhány hónapja történt műtétjéről és a visszatérésről beszélgettünk.

– Végre kijött a lépés!
– Igen, én is így érzem! Kezdek visszatérni a régi önmagamhoz a sérülés és a műtét után, így a lehető legjobbkor jött ez a siker. Ráadásul a legeredményesebb felnőtt versenyző díját is nekem ítélték, ami külön öröm volt számomra.

– Sérülés és műtét is? Mi történt, hogy ilyen jelentős beavatkozásra volt szükség?
– A térdemben leszakadt a porc, illetve beszakadt az oldalszalag és ezt meg kellett műteni. Decemberben megoperáltak, emiatt nagyon sokat kellett kihagynom, így fél év után ez volt az első versenyem. Nagyjából öt hónapot követően kezdhettem el a munkát. Előbb fogynom kellett, majd visszaszerezni a kondimat, de mint látható, sikerült.

– Mindkét meccseden nagyon magabiztos voltál és az erőnléteddel sem volt probléma.
– Valóban, mindkét mérkőzésen jól ment a boksz és magabiztosan nyertem. Az elődöntőben egy KSI-s ellenfelem volt, akivel először találkoztam a pályafutásom során, de összeszedetten és koncentráltan bokszolva legyőztem. A döntőben aztán az újpesti Bárányi Pétert majdnem kiütöttem, a harmadik menetben rá is számoltak. Jó bokszoló, de korábban kétszer is legyőztem, így nagyjából tudtam, hogy mire számíthatok.

– Mikor láthatunk legközelebb versenykörnyezetben?
– Még nem tudom, mert Öcsi bácsival (Szántó Imre, a Fradi szakosztályának szakmai igazgatója és mesteredzője – a szerk.) most elkezdünk készülni és folyamatosan egyeztetünk arról, hogy mikor indulok majd versenyen.