Parádés címvédés

2018. február 11., vasárnap 12:57 | 1 éve 8 napja 23 órája 46 perce
Ökölvívó szakosztályunk versenyzője, Szaka István megvédte bajnoki címét a 62. Bocskai István Emlékversenyen.
Parádés címvédés

Idén 62. alkalommal rendezték meg Debrecenben az év első jelentős nemzetközi amatőr ökölvívó tornáját, a Bocskai István Emlékversenyt. A Ferencváros egy bokszolóval, az 52 kilogrammos országos bajnokkal, Szaka Istvánnal indult a rangos versenyen.

István magabiztosan nyerte meg első mérkőzését egy angol bokszoló ellen, majd egy újabb remek mérkőzésen jutott túl izraeli ellenfelén. A döntőben az orosz Maxim Stakheev következett. A finálé izgalmas, végig kiélezett csatát hozott, de magyar bajnokunk valamivel jobban bokszolt és ezt a pontozóbírák is így látták, ugyanis az ötből hárman a Fradi versenyzőjének adták a több pontot. Az 52 kilós Szaka István ezzel 2017 után 2018-ban is megnyerte a Bocskai Emlékversenyt.

„A verseny előtt a súlyomat kellett jól beállítanom, mert volt vele egy kis problémám, de sikerült és ennek is köszönhetően végig jó formában bokszoltam” – kezdte Szaka István. „Ahogy haladtam előre, egyre erősebb ellenfeleket kaptam. Az első meccsem egy angol ellen volt, ügyesen bokszolt, így inkább erővel próbáltam legyőzni. Az izraeli még keményebb volt, végül jött az orosz, aki elég durván bunyózott. A verseny végén Erdei Zsolt, a magyar szövetség elnöke is megdicsért, örült a győzelmemnek. Rajtam sokkal nagyobb volt a nyomás, mert hoznom kellett a kötelező meccseket is, hogy megvédjem a címemet. Nagyon örülök, hogy nyertem” – tette hozzá magyar bajnok bokszolónk.