Újabb profi meccs

2017. szeptember 14., csütörtök 12:47 | 10 hónapja 2 napja 5 órája 55 perce
Ökölvívó szakosztályunk profi bokszolója, Bacskai Balázs péntek este vívja második mérkőzését. Edzője, Szántó Imre beszélt a felkészülésről.
Újabb profi meccs

Bacskai Balázs június 10-én Harcsa Norbert ellen vívta első profi mérkőzését, amelyet pontozással megnyert. Most már második meccsére készül, amelyet szeptember 15-én, pénteken 21.45-től rendeznek meg Várpalotán a Magyar Ring Gálán.

„Alapvetően nem csak erre készítem őt, hanem a profi karrierjére.” – kezdte az FTC mesteredzője, szakosztályunk szakmai igazgatója, Szántó Imre. „Bendzsi jó állapotban van, normál keretek között készültünk, jól sikerültek az edzések. Még a súlycsoportját keressük, mert ugye a Harcsa Norbert ellen középsúlyban bokszolt, de most megpróbáljuk egy súlycsoporttal lejjebb, a nagyváltósúlyban. Valószínűleg azonban maradunk a középsúlyban, mert a fogyasztás már nagyon sokat venne ki belőle, mind testileg és lelkileg. A bokszban minden verseny főverseny, hiszen ha nem teljesítesz jól, akkor kikapsz. Úgy érzem, jól sikerült a formaidőzítés.” – tette hozzá Szántó Imre.

A hatmenetesre tervezett mérkőzésen Bacskai Balázs ellenfele a 14. profi meccsére készülő tanzániai Salehe Mkalekwa lesz.

„Nem rámenős bokszoló, ugyanakkor képzett, fordított alapállású, tehát balkezes, ezt pedig nem igazán szereti az ökölvívók többsége, emiatt egy kicsit kellemetlenebb, nehezebb lesz a csata, de ez nem lehet akadálya annak, hogy Bendzsi megnyerje a mérkőzést. Mindketten pozitív mérleggel rendelkeznek, ami azért is jó, mert Bacskai eredményes amatőr ökölvívó volt, sok tapasztalattal rendelkezik, így nem kell olyan ellenfelekkel beindítani a karrierjét, akik ellen biztosan nyerne. Bizakodva várom a mérkőzést, szeretném, ha nem bokszolná végig a meccset.” – magyarázta Szántó Imre.