A vb kapujában

2017. június 14., szerda 15:32 | 11 hónapja 7 napja 20 órája 3 perce
A Ferencváros két kajakozója, Csizmadia Kolos és Bán Kristóf is indul a hétvégi I. felnőtt és U23-as világbajnoki kvalifikációs válogatóversenyen.
A vb kapujában

A Szegeden rendezendő válogatón Bán Kristóf K1 és K2 500 méteren indul.

„Szombaton és vasárnap lesznek az én futamaim, nagyon bízom a jó teljesítményben. Rendkívül erős mezőny gyűlt össze, mert sokan szeretnének bekerülni a négyesbe, hiszen erre a számra nincs már válogató. Ettől függetlenül két dobogós helyezést várok magamtól, mert jól sikerült a felkészülésem, kirobbanó formában érzem magam. Már csak a finomhangolás van hátra és kezdődhet a verseny!” – mondta Bán Kristóf.

Csizmadia Kolos három számban versenyez majd a Maty-éren péntektől vasárnapig tartó válogatón.

„Mind a három nap versenyzem, K1 200 méteren, K2 200, illetve K2 500 méteren indulok majd. Az egyesben szeretnék dobogóra állni és a nagy mumusomat, Birkás Balázst legyőzni. Ha ez sikerül, akkor valószínűleg kvalifikálom magam az U23-as világbajnokságra is. A rövidebb páros számban viszont szurkolunk majd a Birkás Balázs, Balaska Márk kettősnek, mert mivel az előzőt válogatót megnyerték és ha itt is sikeresek lesznek, akkor ők a felnőtt, mi pedig Varga Márkkal az U23-as vb-re megyünk. Az 500 méteres táv pedig csak egy szárnypróbálgatás lesz a jövőre nézve.” – vázolta az esélyeket Csizmadia Kolos.

A felnőtt kajak-kenu világbajnokságot augusztus 23-27. között rendezik meg a csehországi Racicében, míg az U23-as korosztály világversenyének július 27-30 között a romániai Pitesti ad otthont.