Csata Dél-Afrikáért

2017. augusztus 10., csütörtök 13:00 | 11 hónapja 6 napja 5 órája 41 perce
A Ferencváros négy kajakozója is indul a hétvégén, Ráckevén rendezendő felnőtt, U23 és ifjúsági maraton világbajnoki válogatón.
Csata Dél-Afrikáért

A nők ifjúsági mezőnyében, 18 kilométeren indul az ifi Európa-bajnok Fekete Dorina.

„Dorina az elmúlt egy évben, amióta a Ferencvárosnál készül, óriásit fejlődött. Ha most a versenyen semmilyen technikai probléma nem lesz, akkor nyerhet. Bár a maraton Európa-bajnokságot megnyerte, a futószakaszban, illetve a víz hajóból való kipumpálásában még nem volt annyira rutinos, de ezen az elmúlt időszakban sokat javított.” – kezdte szakosztályvezetőnk, Szellák Dávid.

A férfiak felnőtt, 30 km-es versenyében három sportolónk is indul. Az U23-as egyéni világ- és Európa-bajnok Petró Ádám, testvére Petró Erik és Molnár Gergő.

„Ádám bombaformában van, múlt héten is már nagyszerű időket evezett. Bízom benne, hogy egyesben az élen végez, de alapvetően az U23-as mezőnyre készül. Testvérével, Erikkel indulnak párosban és bár sokat nem készültünk erre a számra, annyira rutinos és összeszokott kettőst alkotnak, hogy szerintem ők is megszerzik a világbajnoki kvótát. Molnár Gergő a legtapasztaltabb versenyzők, aki egyben a segédedzőm is. Sokáig triatlonozott a kajakos pályafutása után, de most visszatért. Elsődleges célja, hogy biztosan végig menjen a pályán és segítse a Petró testvéreket.” – tette hozzá Szellák Dávid.

A válogató versenyek szombat reggeltől vasárnap délutánig tartanak Ráckevén. A felnőtt, U23-as és ifjúsági maraton világbajnokságot szeptember 8. és 10. között rendezik meg a dél-afrikai Pietermaritzburgban.

AZ FTC-INDULÓINAK PROGRAMJA
FELNŐTT, U23 ÉS IFJÚSÁGI MARATON VILÁGBAJNOKI VÁLOGATÓ, RÁCKEVE
NŐI IFJÚSÁGI

Augusztus 12., szombat, 12.33, U17-U18, K2 18 km: Fekete Dorina, Biben Karina (KSI)
Augusztus 13., vasárnap, 13.33, U17-U18, K1 18 km: Fekete Dorina
FÉRFI FELNŐTT
Augusztus 12., szombat, 10.00, K1 30 km:
Petró Ádám, Molnár Gergő, Petró Erik
Augusztus 13., vasárnap, 9.00, K2 30 km: Petró Ádám, Petró Erik