Díjat kaptak kajakosaink

2017. február 17., péntek 10:18 | 1 éve 2 hónapja 9 napja 2 órája 59 perce
A Ferencváros kajak-kenu szakosztályának több versenyzőjét is díjazta a Kovács István Alapítvány.
Díjat kaptak kajakosaink

Az alapítvány fő célja, hogy támogassa a tehetséges fiatalok oktatását és sportpályafutását, kiemelten a magyar sikersportágnak számítói kajak-kenu utánpótlás versenyzőit.

A Művészetek Palotája impozáns üvegtermében megrendezett ünnepségen, az alapító, Kovács Zoltán és a kuratórium elnöke, Kovács Anita köszöntötte a díjazottakat és a mintegy száz vendéget. Jelen voltak a kuratórium tagjai, Szilasné Mészáros Judit és dr. Szűcs Balázs is, valamint meghívott díszvendégek, mint Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, Dónusz Éva, örökös bajnok, utánpótlás kapitány, Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok és Dombi Rudolf olimpiai bajnok.

A díjátadón öt ferencvárosi kajakos kapott díjat. A Petró-testvérek, Erik és Ádám a maratoni és a síkvízi világ- és Európa-bajnokságon remekeltek. Ádám a maratoni táv specialistájaként az U23-as korosztályban, 26 km-en nyert aranyérmet a brandenburgi világbajnokságon, a Pontavedra-ban rendezett Eb-n pedig 30 km-en lett első. Erik a síkvízi ifjúsági vb-n, az 1000 méteres távon lett párosban aranyérmes, a maratoni ifi-vb-n szintén párosban állhatott a dobogó legfelső fokára. Kirkov Valentin 2016-ban az ifjúsági-vb-n 200 méteren második lett, emellett síkvízen és maratonin is többszörös magyar bajnoknak mondhatja magát.

Gergő Bálint és Csokor Erik is díjat kapott. A 2000-es születésű versenyzők egy hajóban, K-2 200 méteren nyertek az Olimpiai Reménységek Versenyén, majd 500-on bronzérmet szereztek.

A díjazottakhoz a támogatás az Albert Alapítvány közreműködésével jutott el.