Eb-kvóta!

2017. június 18., vasárnap 16:44 | 11 hónapja 3 napja 18 órája 48 perce
Csizmadia Kolos Varga Márkkal párosban 2. helyen végzett a szegedi kajak-kenu válogatott versenyen, így a duó részt vehet az U23-as Európa-bajnokságon.
Eb-kvóta!

Hétvégén Szegeden rendezték a magyar kajak-kenu válogatóversenyeket az idei felnőtt és U23-as Európa-bajnokságra.

A ferencvárosi kajakosok közül Csizmadia Kolos K2 200 méteren Varga Márkkal a második helyen végzett, így a páros részt vehet a jövő hétvégi, belgrádi U23-as Európa-bajnokságon.

Csizmadia egyesben is jól szerepelt a legrövidebb távon, minden eddiginél jobban megközelítette nagy riválisát, Birkás Balázst.

A válogatóverseny másik fradista indulója, Bán Kristóf K2 500 méteren Dombi Rudolffal a harmadik helyen zárt, ami nem ér Eb-kvótát. Egyesben Kristóf nem jutott A-döntőbe.

Jó hétvégét zártunk – kezdte értékelését Szellák Dávid szakosztályvezető. – Kolos párosban megszerezte a jogot, hogy induljon az U23-as Eb-n, és egyesben is nagyon jó pályát teljesített, kihozta magából a maximumot. Kristóf harmadik helye párosban is szép eredmény, de sajnos ez most nem ért kvótát. Egyesben neki nem jött össze a mostani verseny, talán majd három hét múlva, a vb-kvalifikációs versenyen.