Magyar bajnok

2018. május 15., kedd 12:33 | 6 hónapja 26 napja 4 órája 42 perce
Az FTC kajakosa, Petró Ádám aranyérmes lett a Szegeden zajló maratoni országos bajnokságon.
Magyar bajnok

Hétfőn és kedden Szegeden rendezik meg a maratoni kajak-kenu országos bajnokságot, amelyen az FTC-Rekontir versenyzője, Petró Ádám az egyéni versenyben indult. Ádám a felnőttek K-1 30 kilométeres számában állt rajthoz és rendkívül szoros futam végén 2:04:54.967-es idővel aranyérmes lett, így legyőzte a címvédő Boros Adriánt.

„A rajtból szerencsére jól kijöttem, úgyhogy az első két kör nem sokat vett ki belőlem. Négyen maradtunk az első futószakasz után. A negyedik és ötödik futás után kezdtem érezni, hogy fáradok, de szerencsére túllendültem ezen és a hatodik futás után a címvédő Boros Adriánnal ketten elszöktünk a mezőnytől. Az utolsó futásra mindketten már csak taktikusan mentünk rá, tudtuk, hogy a hajrában dől majd el a verseny, ami végül nagyon szoros lett, körülbelül 20 centivel tudtam nyerni, ami egy 30 kilométeres távon nagyon kis különbség” – mondta Petró Ádám.

Ádám győzelme azért is volt fontos, mert az országos bajnokság egyben válogató is volt a július elején Horvátországban rendezendő Európa-bajnokságra, így kajakosunk készülhet a nyári kontinensviadalra.

Ádám testvére, Erik a KSI-is Varga Ádámmal párosban bronzérmes lett K-2 30 kilométeren.

A nőknél junior Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes kajakosunk, Fekete Dorina a hatodik helyen végzett a felnőttek K-1 26 kilométeres távján.

(Kiemelt fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség)