Balázs Krisztián ifjúsági olimpiai bajnok!

2018. október 11., csütörtök 9:42 | 4 hónapja 4 napja 12 órája 45 perce
Az FTC-Telekom tornásza is tagja volt a Buenos Aires-ben zajló Ifjúsági Olimpián aranyérmes vegyes csapatnak!
Balázs Krisztián ifjúsági olimpiai bajnok!

Csodálatosan alakult a szerda este a Ferencváros tornászának, Balázs Krisztiánnak (a kis képen az álló sorban jobbról az első) a Buenos Aires-i Ifjúsági Olimpiai Játékokon. Versenyzőnk egy pompás nyújtógyakorlatot mutatott be, amelyre 13.366 pontot kapott. Ezzel sokáig vezetett, végül a második helyen jutott be a fináléba, csupán az egyik nagy vetélytárs, a japán Kitazono Takeru előzte meg.

Ennek az eredménynek köszönhetően Kiki a kilencedik helyen végzett az egyéni összetett selejtezőjében, így ebben a sorozatban is döntős lett! Krisztiánnak négy számban, talajon, korláton, nyújtón és egyéni összetettben szurkolhatunk a következő napokban!

A remek estének azonban korántsem volt vége. Rendhagyó módon tornában egy speciális csapatversenyt is rendeztek, amelyben összesorsolták az összes ifjúsági olimpián szereplő szakágban, tehát a férfi és női szertornában, a ritmikus sportgimnasztikában, sportakrobatikában és trambulinon induló versenyzőket az egyéni összetettben elért addigi eredményeik alapján 12 fős csoportokba. Krisztián a négyszeres olimpiai bajnok amerikai, Simone Bilesról elnevezett narancscsapatba került, amely aranyérmes lett a 12 összeállított csapat közül!

EREDMÉNYEK
IFJÚSÁGI OLIMPIAI JÁTÉKOK, BUENOS AIRES
FÉRFI TORNA (selejtező után)
Nyújtó:
2. Balázs Krisztián (13.366 pont, bejutott a döntőbe)
Egyéni összetett: 9. Balázs Krisztián (78.331 pont, bejutott a döntőbe)