Magyar bajnokok

2017. április 2., vasárnap 14:52 | 1 éve 10 hónapja 13 napja 19 órája 38 perce
A Ferencváros férfi tornaszakosztálya kilenc érmet nyert az országos szerbajnokságon.
Magyar bajnokok

A budapesti Tornacsarnokban megrendezett kétnapos verseny első napján talajon Vágner Levente és Babos Ádám holtversenyben szerzett aranyérmet. Vágner lólengésben is remekelt, összesítésben a harmadik helyen végzett.

A gyűrűn taroltak az FTC versenyzői. Schweigert Dávid arany-, Selmeczi Bánk ezüst, Dudás Norbert pedig bronzérmes lett.

Vasárnap a korláttal, a nyújtóval és az ugrással folytatódott a verseny. Ugrásban kisebb meglepetésre a szeren először versenyző Bilics Bence nyert, Babos Ádám pedig korláton és nyújtón végzett a harmadik helyen.

„Nagyon elégedett vagyok mindkét nappal, egy aranyat és két bronzot nyertem. Volt ugyan egy-két apró rontásom, de javítani tudtam. Nagy öröm volt az is, hogy a nemrég még sérült tornászaink is kiválóan szerepeltek. Ez a verseny is megmutatta, hogy a Ferencvárossal mindig számolni kell, mert akár versenyzünk, akár nem, egymást segítve, mint egy család érjük el a sikereket”. – értékelte az országos bajnokságot Babos Ádám.

„Még most is nehezen hiszem el, hogy megnyertem az ugrást. Ez volt a debütáló versenyem a szeren, így tartottam egy kicsit tőle, izgultam. Az első ugrást előre begyakoroltuk és mivel nagyon jól sikerült, a másodikra még jobban koncentrálnom kellett. Meglett és most nagyon boldog vagyok.” – mondta az ugrásban aranyérmes Bilics Bence.

A Ferencváros tornászai összesen kilenc érmet, köztük négy aranyat, egy ezüstöt és négy bronzérmet szereztek.

EREDMÉNYEK
ORSZÁGOS SZERBAJNOKSÁG
BUDAPEST, TORNACSARNOK
Gyűrű

1. Schweigert Dávid
2. Selmeczi Bánk
3. Dudás Norbert
Korlát
3. Babos Ádám
Lólengés
3. Vágner Levente
Nyújtó
3. Babos Ádám
Talaj
1. Vágner Levente és Babos Ádám
Ugrás
1. Bilics Bence