Sikeres műtét

2017. szeptember 14., csütörtök 12:33 | 10 hónapja 3 napja 2 órája 22 perce
Magyar bajnok tornászunk, Babos Ádám súlyos sérülést szenvedett az augusztus végi Universiadén. A héten sikeresen megműtötték, de hosszú kihagyás vár rá. – INTERJÚ!
Sikeres műtét

Ádám az egyetemisták és főiskolások számára megrendezett világversenyen egy korláton bemutatott gyakorlat után sérült meg. Az itthoni MRI-vizsgálatok után kiderült, hogy a jobb térdében elszakadt az elülső keresztszalag, így műteni kellett. Ádám az operáció után beszélt állapotáról, a sérüléséről, az azt követő sikeres beavatkozásról és arról, mikor térhet vissza a tornaterembe.

- A legfontosabb: hogy vagy?

- Köszönöm szépen, most már sokkal jobban. Túl vagyok a műtéten, jól sikerült, így minden rendben van. Szerencsére nem voltak erős fájdalmaim és ma már haza is mehetek. Itt a kórházban már elkezdtük a gyógytornát, de a rehabilitációt majd otthon folytatom. Most egy hétig még feküdnöm kell, utána további konzultáció lesz az orvosokkal és majd akkor kiderül, merre és hogyan tovább.

- A tajvani Universiade után olvashattuk, hogy megsérült a térded az egyik gyakorlat közben. Mi történt pontosan és mikor tudtad, hogy ez súlyosabb, mint gondoltad?

- A verseny napján az ötödik szer volt a korlát. Igazából jól sikerült megcsinálni a gyakorlatot, azonban a leugráskor erős fájdalmat éreztem a jobb térdemben. Ez nem azért történt, mert rosszul csináltam volna a gyakorlatot, egyszerűen a térdem elengedett. Valószínűleg valamilyen fáradásos sérülés volt, tehát nem volt egészséges előtte. Hazajöttünk, majd egyből volt egy MRI-vizsgálat, amelyen kiderült, hogy elszakadt az elülső keresztszalagom és műteni kell. Ezután még vártunk néhány hetet, hogy regenerálódjon a lábam, felkészítettük az operációra, majd megműtöttek.

- Azt már lehet tudni, hogy mikor térhetsz vissza a tornaterembe?

- Sajnos szalagszakadásnál hosszabb pihenőre kényszerül az ember. Bízom abban, hogy néhány hónapon belül visszatérhetek a tornaterembe, még akkor is, ha nem végezhetek majd teljes értékű munkát, például gyógytornázom és a felső testre erősítek. Az is nagyon motivál, hogy bent legyek a teremben. Reményeim szerint a jövő év elején visszatérek, de ehhez sok energiára lesz szükségem, de úgy érzem, bőven van bennem és nem adom fel!

Mielőbbi jobbulást kívánunk Babos Ádámnak!