Címvédés Malajziában

2018. március 6., kedd 13:54 | 11 hónapja 14 napja 16 órája 57 perce
A Ferencváros triatlonosa, Halász-Eberhardt Anna megvédte címét a középtávú duatlon Ázsia-bajnokságon Malajziában.
Címvédés Malajziában

2017 márciusában ITT számoltunk be róla, hogy triatlon szakosztályunk versenyzője, Halász-Eberhardt Anna megszerezte második győzelmét ferencvárosi színekben, a Powerman széria keretein belül megrendezett középtávú duatlon Ázsia-bajnokságon, a malajziai Putrajayában. Versenyzőnk tehát idén címvédőként vágott neki a 10,2 km futásból, 60,62 km kerékpározásból, majd újabb 10,2 km futásból álló viadalnak.

„Még másfél éves ázsiai tartózkodás után is furcsa számomra, hogy ilyen hamar elkezdődik a versenyszezon” – kezdte beszámolóját Halász-Eberhardt Anna. „Európában még javában az alapozásnál tartunk ilyenkor, emiatt pedig kérdésekkel tele indultam neki a hétvégének. A futóedzések viszont nagyon jól sikerültek a felkészülés során, egy futópados felmérőn pedig ki is derült, hogy a Csomor Erika által koordinált edzések jó úton haladnak.”


Ami a versenyt illeti, Anna a tavalyi versenyhez hasonlóan már az első futás végén az élre állt, a kerékpáros és a második futó szakaszon pedig növelte előnyét, így végül 2:54:04-es idővel, a második helyezettre kereken tíz percet verve hozta el az aranyérmet.

„Maga a verseny vasárnap reggel 7-kor kezdődött, szerencsére nem túl nagy tempóval, mindenki keresgélte a helyét. A második kör végére így is csak hárman maradtunk elöl. Egy erősebb utolsó kilométernek köszönhetően én hagytam el elsőként a depót. A kétkörös bringapálya kissé hullámos terepen, szuper minőségű, autópálya szélességű utakon zajlott. Jól haladtam, és amint kiderült, a második futást jó nyolc és fél perces előnnyel kezdtem meg. Ez enyhén szólva is felülmúlta az elképzeléseimet, így boldogan futottam a célig, megvédtem tehát a tavalyi címem. A szervezők nagyon jó eseményt hoznak össze minden évben, Putrajaya szigetére. Több mint 3000 résztvevővel a világ egyik legnagyobb duatlon versenyéről beszélünk. Jó látni a délkelet-ázsiai országok lelkesedését, fejlődését ebben a sportágban is.”

A triatlonszezon is hamarosan megkezdődik Anna számára, aki legközelebb március 25-én Davaóban, a Fülöp-szigeteken versenyez a 70.3-as Ironmanen.

(Fotó: Facebook)