Új év, új célok

2018. január 12., péntek 16:11 | 1 éve 5 napja 4 órája 57 perce
Triatlon szakosztályunk a rendkívül eredményes múlt év után még sikeresebb folytatást vár 2018-tól.
Új év, új célok

Mint arról ITT beszámoltunk, a Ferencvárosi Torna Club triatlon szakosztálya az előző évben az összesített ranglista alapján megvédte bajnoki címét az amatőr versenyzők mezőnyében, az elit- és utánpótlás-triatlonozóink a hatodik helyen végeztek, Hajnal Adrienn ismét az év hosszútávú versenyzője lett, illetve rajta kívül még 11 sportolónk vehetett át díjat éves teljesítményének elismeréseként a magyar szövetségtől.

„Nagyon eredményes évünk volt. Az amatőrök között megvédtük a címünket, illetve mind az elit-, mind az utánpótlás mezőnyben előrébb léptünk. Az összesített hatodik helyünkkel is elégedett vagyok, hiszen csak a több évtizede ezzel a sportággal foglalkozó klubok előztek meg minket” – mondta szakosztályvezetőnk, Pécsi Annamária (a fotón balról a második).

„Az új évben az elitek között szeretnénk még feljebb lépni. Azt gondolom, hogy ott egy elég erős férficsapatunk kezd kialakulni, de az egyéni versenyzők terén is jól állunk. Az utánpótlásban jelenleg az ország második legjobbjai vagyunk a serdülő és fiatalabb korosztályokban, de az ifjúsági és junior mezőnyben van még hova fejlődnünk. Sok összetevője vannak, hogy a hatodik helyről még előrébb lépjünk, de úgy vélem, ha ezt az eredményt idén is megtartjuk, akkor annak is nagyon örülhetünk. Örömmel tölt el minket, hogy csapatunk létszáma tovább bővült lelkes versenyzőkkel. Lévay Petra személyében nagy rutinnal rendelkező paratriatlonozót szerződtettünk, aki reméljük, hogy a nemzetközi versenyek mellett a világbajnokságon is elindulhat. A már hagyománnyá váló saját versenyeink közül idén is megrendezzük októberben a Máli Péter Emlékfutást és tervben van, hogy a Népligetben rendezzük meg a regionális Sport XXI Aquatlon viadalt” – vázolta fel a 2018-as terveket Annamari.

A triatlon szezon végén szakosztályunk az évzáró ünnepségén kiosztotta a legjobb versenyzőknek járó elismeréseket az összes korosztályban. A felnőtt győzteseket ITT találja, a legjobb utánpótlás-versenyzőnk neveit ITT olvashatja, míg a különdíjasokról bővebben IDE kattintva tudhat meg többet.