Újabb arany

2017. november 14., kedd 11:15 | 1 éve 1 hónapja 4 napja 21 órája 11 perce
Triatlon szakosztályunk elitversenyzője, Halász-Eberhardt Anna nyert az ausztráliai Sheppartonban megrendezett Challenge-versenyt.
Újabb arany

Anna az 1,9 kilométeres úszásból, 90 km-es kerékpározásból és 21,1 km-es futásból álló versenyt 04:33:26-os idővel teljesítette, ezzel pedig kategóriájában és a nők mezőnyében az első helyen végzett, míg az összesített versenyben 383 induló közül a 32. lett!

„Több hetes ausztrál út egyik állomásaként Challenge Shepparton versenyen indultam, amelynek helyszíne Melbourne-től két órányi autóútra található” – kezdte Halász-Eberhardt Anna. „A verseny napján reggel 6.05-kor rajtoltunk. A tó, amelyben úsztunk 22,5 fokos volt, a bringázás közben pedig alig éreztem a kézfejemet, mert az idő elég hűvös is volt. A verseny top favoritjának a hawaii-i Ironman-világbajnokságon nyolcadik helyen végző Annabel Luxford számított, de sajnos a verseny alatt megfázásra hivatkozva kiállt, így mindenki izgatottan várta, ki él majd a lehetőséggel és nyeri meg a Challenge Champion-címet. A futásra negyedikként mentem ki, de rögtön éreztem, hogy ez a mai egy jó napom lesz. A lányok elől szétszórva haladtak, én pedig fokozatosan beértem őket a három kör alatt. A vezetést 4-500 méterrel a cél előtt vettem át, ezzel pedig elsőként szakítottam át a célszalagot. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült egy ilyen erős versenyt megnyernem az elmúlt időszak nehézségei ellenére. Köszönöm az edzőm, Csomor Erika szakmai támogatását és a Fradi háttérmunkáját” – tette hozzá Anna.