Döntős eredmények

2014. július 21., hétfő 16:43 | 4 éve 6 hónapja 29 napja -1 órája 12 perce
Fiatal úszóink helytálltak a debreceni Országos Bajnokságon.
Döntős eredmények

A múlt héten Debrecenben rendezték a 2014. évi Országos Bajnokságot. Az eseményen tíz ferencvárosi úszó indult. A négy napos verseny első döntőiben a mindössze tizenhét éves Kis Petráért és Harsányi Gergelyért szoríthattak a kilátogató nézők. Petra a 400 méter vegyes úszás döntőjében új egyéni csúccsal a hatodik helyen végzett. Gergő ugyanebben a számban hetedik lett.

A második napon a váltóversenyeké volt a főszerep. A Fradi úszószakosztálya két egységgel volt érdekelt a döntőkben. A 4x100 méteres vegyes mix váltóban, a Sós Dániel, Harsányi Gergely, Felkai Boglárka, Eszenyi Regina összeállítású egység a hatodik helyen végzett. Az eredményhez hozzátartozik, hogy a váltóban résztvevők átlagéletkora mindössze tizenhat és fél év.


A 4x200 méteres férfi váltó ugyancsak a hatodik lett, melynek összeállítása: Mezei Sándor, Harsányi Gergely, Csonka Barnabás, Molnár Bence volt.A bajnokság harmadik napján a délutáni fináléba a 4x100 méteres mix gyors váltó került be. A Sós Dániel, Eszenyi Regina, Felkai Boglárka, Szauter Gergő összeállítású egység hetedik helyen végzett.

Az úszó OB utolsó napján Kis Petra visszalépés miatt bejutott a 200 méter vegyes úszás döntőjébe. ahol ötödik lett. Ezzel ő érte el a csapat legjobb helyezését.