Mindennapi hősök

2016. június 8., szerda 18:55 | 2 éve 8 hónapja 10 napja 21 órája 10 perce
A Ferencváros parasportolóját, Ráczkó Gittát emberi nagysága, segítségnyújtása miatt a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play diplomában részesítette.
Mindennapi hősök

Megtartotta a Magyar Olimpiai Bizottság idei Fair Play Díjátadó Gáláját, amelyen ezúttal is érdekelt volt a Ferencvárosi Torna Club. Egyesületünk paraúszója, Ráczkó Gitta kivételes önzetlenségének köszönhetően Fair Play Cselekedet Diplomát kapott.

A Magyar Olimpiai Bizottság indoklása szerint „Barcelona paralimpiai bajnoka naponta segíti Engelhardt Katalin, szintén paralimpiai bajnok úszót. Katalin korábban bottal járt, hónapokkal ezelőtt azonban szilánkosra tört a sípcsontja, amelynek következtében teljes mértékben kerekesszékbe kényszerült. Gitta szintén kerekesszékes, azonban ő kisebb távokat meg tud tenni gyalogosan. Mindkét sportolónk életvitelszerűen elkötelezett a sport iránt, kiemelt példaképek akár a hétköznapi ember számára is küzdeni akarásukban, a nehézségek leküzdésében, Gitta mindennap segít Katalinnak az átöltözésben, az uszodába történő eljutásban, ahol a lépcsőkön is átsegíti a medencéig vezető úton. Katalin Gitta segítsége nélkül nem tudott volna kijutni a 2015. évi paraúszó világbajnokságra. Mindkét úszónő markáns alakja a hazai parasportnak kitartásukkal, szorgalmuk jó példát mutatnak a jövő reménységeinek. „

Ráczkó Gitta számára Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke adta át a díjat. Gitta szerénységét jól mutatja: a díjátadás előtt fogalma sem volt arról, miért részesülhet a MOB Fair Play elismerésében… Az átadást követően nagyszerű sportolónk kereste a szavakat.

- Úgy érzem, Kata fordított esetben ugyanúgy megtette volna mindezt értem, hiszen gyerekkorunk óta ismerjük egymást. Nagyon jó barátságban vagyunk, ez nekem teljesen természetes volt. Nem is gondolkoztam azon, hogy segítsek-e, vagy sem, ezt bárki megtette volna… Magamat ezért biztosan nem jelöltem volna Fair Play-díjra, de megtisztelő, hogy elismernek, nagyon hálás vagyok – zárta szavait a Ferencváros parasportolója.

A Ferencvárosi Torna Clubot 2015-ben, valamint 2013-ban is elismerte a Magyar Olimpiai Bizottság.

Gitta önzetlen segítségnyújtásáról szóló történetünket a Fradi TV következő, keddi adásában tekinthetik meg a Fradi TV-ben!