Új úszóelnök!

2017. január 8., vasárnap 15:15 | 1 éve 3 hónapja 16 napja 5 órája 4 perce
A Ferencvárosi Torna Club jelöltjét, Bienerth Gusztávot választották meg a Magyar Úszó Szövetség elnökének!
Új úszóelnök!

Január 8-án, vasárnap rendkívüli elnökválasztó közgyűlést tartott a Magyar Úszó Szövetség a Margitszigeten. A tavaly november 30-án megüresedett elnöki posztra hárman pályáztak: Bienerth Gusztávot a Ferencvárosi Torna Club jelölte a posztra, riválisai a jelenleg Hajdúszoboszlón dolgozó Hornyák Viktor és a szentendrei Tóth István voltak.

Bienerth Gusztávot 2015 áprilisában választották a Ferencvárosi Torna Club igazgatósági tagjává, aki jelenleg a 2024-es magyarországi olimpiai pályázat alelnökeként, valamint turizmusért felelős kormánybiztosként is dolgozik. A jelentős sportdiplomáciai rutinnal bíró Bienerth Gusztávról pozitívan nyilatkoztak a jelen és a közelmúlt legnagyobb hazai úszócsillagai, így Hosszú Katinka, Kovács Ágnes, vagy éppen Gyurta Dániel is.

A közgyűlésen az Ferencvárosi Torna Clubot Nyíri Zoltán operatív igazgató, valamint Orosz Andrea, az FTC úszószakosztályának vezetője képviselte. A szövetség tagszervezeteinek 199 küldötte van, ebből a közgyűlésen 148 küldött jelent meg, így a közgyűlés határozatképesnek bizonyult.

A jelöltállítás titkos szavazás során zajlott, a végeredmény a következő lett: Hornyák Viktor (41 szavazat), Tóth István (44 szavazat), Bienerth Gusztáv (128 szavazat) – a jelöltséghez egyedül Bienerth Gusztáv rendelkezett megfelelő szavazattal, így a szavazólapra ő került fel egyedüli jelöltként.

A szavazás végeredményeként a lehetséges 146 szavazatból 126-an Bienerth Gusztávra szavaztak, aki ezzel a Magyar Úszó Szövetség új elnöke lett!

Az FTC gratulál, és eredményes, sikeres munkát kíván jelöltjének, a Magyar Úszó Szövetség új elnökének, Bienerth Gusztávnak!