Verrasztóék az Eb-n

2018. július 11., szerda 21:58 | 7 hónapja 9 napja 9 órája 30 perce
A Magyar Úszó Szövetség nyilvánosságra hozta a magyar válogatott glasgow-i Európa-bajnokságra utazó keretét, amelynek a ferencvárosi Verrasztó Dávid és Biczó Bence is tagja.
Verrasztóék az Eb-n

Augusztus 2-a és 12-e között rendezik a skóciai Glasgow-ban az úszók 2018-as Európa-bajnokságát. A Magyar Úszó Szövetség elnöksége a mai ülésén elfogadta a kontinensviadalra utazó magyar válogatott névsorát.

A hivatalosan nyilvánosságra hozott névsor szerint az Eb-n az egyéni számokban 13+1 férfi és 9 női úszó indul, a váltószámokban indulókkal együtt pedig összesen 30 fő indulását jelzik az európai szövetségnek. Az indulók között ott lesz a Ferencváros két kiválósága, Verrasztó Dávid és Biczó Bence is. Verrasztó szerepe azért is érdekes, mert a sportág történetében először vették komoly súllyal számításba a keret összeállításakor a sportolói bizottság véleményét, amelyet Gyurta Dániel elnökségi tag, nemrég visszavonult olimpiai bajnok mellett Eb-címvédő, vb-ezüstérmes klasszisunk képviselt.

Azt még egyelőre nem tudni, az egyes úszók pontosan milyen számokban állnak rajthoz, ezt Sós Csaba szövetségi kapitány később hozza nyilvánosságra.

Úszás, 2018-as Európa-bajnokság, Glasgow, Skócia
A magyar válogatott kerete:
Férfiak
Biczó Bence, Bohus Richárd, Cseh László, Gyurta Gergely, Holló Balázs (?), Holoda Péter, Kenderesi Tamás, Kozma Dominik, Lakatos Dávid, Milák Kristóf, Németh Nándor, Sós Dániel, Telegdy Ádám, Verrasztó Dávid
Nők
Burián Kata, Hosszú Katinka, Ilyés Laura Vanda, Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna, Kapás Boglárka, Sebestyén Dalma, Szilágyi Liliána, Verrasztó Evelyn
Váltótagok
Balog Gábor, Barócsai Petra, Grátz Benjámin, Horváth Dávid, Lobanovszkij Makszim, Pulai Bence, Sztankovics Anna