Zárásként ezüstérem

2018. március 11., vasárnap 18:29 | 9 hónapja 2 napja 21 órája 43 perce
Verrasztó Dávid egy ezüstéremmel, Biczó Bence egy negyedik hellyel zárta a franciaországi Camille Muffat Emlékversenyt.
Zárásként ezüstérem

A Ferencváros két úszó kiválósága, Verrasztó Dávid és Biczó Bence a pénteki és a szombati remek eredmények után a harmadik, záró napon is több számban érdekelt volt a franciaországi Sarcelles-ben megrendezett Camille Muffat Emlékversenyen.

Vasárnap Verrasztó négy, míg Biczó két számra volt nevezve, ám utóbbi visszalépett az 50 méteres gyorsúszástól, így a nap első magyar érdekeltségű futama a 200 méteres férfi gyorsúszás selejtezője volt, ahol Verrasztó Dávid a 10. helyen végzett, és a B-döntőbe kvalifikálta magát. 100 pillangón mindkét versenyzőnk rajthoz állt, Biczó Bence pedig megmutatta, miért ez az egyik kedvenc száma: 0:55:50-es idővel a negyedik helyen jutott a döntőbe, klubtársa pedig 0:56:82-vel a 8. helyről követte a fináléba. 200 méter háton Verrasztó is megvillant az előfutamban, 2:04:86-os idejénél nem volt jobb a mezőnyben, így első helyen kvalifikálta magát a döntőbe. A 100 mell már nem sikerült ilyen jól klasszisunknak, a 19. helyen zárta az előfutamot.

Ami a délutáni folytatást illeti, Verrasztó végül kihagyta a 200 gyors B-döntőjét, ahogy a 100 mell C-döntőjét, és a 100 pillangó fináléját is, így ebben a számban csak Biczó Bencéért szoríthattunk. Sajnos versenyzőnknek nem úgy jött ki a lépés, ahogy szerette volna, és bár sikerült javítania délelőtti idején, a 0:55:20 ezúttal mindössze a negyedik helyhez volt elegendő. Következett azonban a 200 hát döntője, ahol a záró nap talán legnagyobb aranyérem-szerzési esélye volt ferencvárosi versenyzőnek, hiszen Verrasztó Dávid az első helyen jutott a fináléba. Dávid azonban nem kezdte jól a döntőt, még 150 méternél is a 3. helyen fordult, végül nagy hajrával az ezüstérmet szerezte meg.

EREDMÉNYEK
CAMILLE MUFFAT EMLÉKVERSENY
SARCELLES (FRANCIAORSZÁG), 3. NAP
100 m férfi pillangó: 4. Biczó Bence
200 m férfi hát: 2. Verrasztó Dávid

(Fotó: FFN archív)