2024. január 17.
Győzelem Újpesten, ott vagyunk a kupa négyes döntőjében
Férfi jégkorongozóink kettős győzelemmel búcsúztatták az ősi riválist a Magyar Kupában.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk a Magyar Kupa negyedik fordulójának visszavágóján az UTE vendégeként lépett jégre a Megyeri úti Jégcsarnokban. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Fodor Szabolcs együttese december közepén az első mérkőzésen 5-4-re győzött a Tüskecsarnokban, így egygólos előnyből várhatta a Final Fourba jutásról döntő második találkozót.

Sérülés miatt a csapatkapitány Nagy Gergő, valamint Galajda Zsombor továbbra sem állt a szakmai stáb rendelkezésére, illetve hiányzott az eltiltását töltő Josef Hrabal és Yanick Turcotte is. A kapuban Arany Gergely kezdett.

A tét érződött a feleken, az első percek visszafogottabb játékkal teltek. A 4. perc közepén emberelőnybe kerültünk Franyó szabálytalansága után, és bár végigtámadtuk a két percet, már-már úgy tűnt, nem sikerül bevennünk a betegség miatt hiányzó Rajnát helyettesítő Sági Máté kapuját. A büntetés leteltének másodpercében azonban, amikor a büntetőpadról visszatérő játékos még nem tudott játékba avatkozni, Brady bal oldalról érkező passzát a középen jól érkező Nolan La Porte a hálóba továbbította (0-1). A góltól lendületbe jöttünk, sőt, a 8. percben jött az újabb emberelőnyünk, azonban ezzel sem sikerült élnünk. Öt az öt ellen kiegyenlített percek következtek, talán némileg aktívabbak voltunk az ellenfél harmadában. Ez pedig kifizetődött, a 18. percben egy gyors akció végén La Porte belőtte önmaga és csapata második gólját (0-2). Nem örülhettünk azonban sokáig, fél perccel később egy újpesti támadásnál nem figyeltünk a középen egyedül maradó Tero Tialára, aki szépített (1-2). Sőt, bő fél perccel később a hazaiak ismét megérkeztek a harmadunkba, és Kyle Just is a hálóba lőtt – kapusunk kislest reklamált, ami alapján a kispadunk videózást kért, ami után azonban a játékvezetők megadták a találatot (2-2).

A második harmad nem úgy indult, ahogy azt elképzeltük, a játékrész első támadása során Tino Metsavainio lépett ki a védőink között egy hosszú indítással, és értékesítette a ziccert, megszerezve a vezetést az Újpestnek (3-2). Sőt, két perccel később Bangát egy palánknál történt ütközés után öt plusz végleges fegyelmivel kiállították. Rendkívül nehéz percek következtek, de kivédekeztük az ötperces emberhátrányt. Egyenlő létszámban magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és jött is az egyenlítés: Aku Kestilä emelt egy kipattanót fonákkal a hálóba (3-3). Sőt, egy kihasználatlanul maradt emberelőny után jött Kestilä második gólja, közvetlen közelről helyezte a hálóba Němec forintos passzát, újra mi vezettünk (3-4)! Sőt, a 35. percben ismét emberelőnybe kerültünk, ez is kihasználatlanul maradt. A harmad hajrájában Crespi és Kovács Alex akadtak össze, előbbi akasztásért, utóbbi egy a kelleténél nagyobb esés után színészkedésért kapott két percet.

A harmadik harmad Marva szabálytalansága után emberhátránnyal indult, majd Kärmeniemire is ráfújtak egy véleményes kisbüntetést, sőt, reklamálásért kapott még két percet. Kulcspillanatok következtek, másfél percig védekeztünk öt a három ellen, de a speciális egységünk állta a sarat. Öt az öt ellen eldöntöttük a mérkőzést, az 50. percben La Porte tette teljessé mesterhármasát (3-5), majd öt perccel később Németh Attila is feliratkozott a gólszerzők közé (3-6). A hajrában Tóth Adrián kiállításánál az Újpest még megpróbálkozott a kapuslevitellel, de nem sikerült közelebb zárkózniuk, sőt, Kestilä is meglőtte harmadik gólját az üres kapura (3-7).

7-3-as sikerével a Ferencváros kettős győzelemmel búcsúztatta az ősi rivális Újpestet a Magyar Kupától, és ott lesz a négyes döntőben január utolsó hétvégéjén a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban, ahol az osztrák ICEHL-ben szereplő Hydro Fehérvár AV19, a címvédő BJA HC, valamint a negyedik kör másik továbbjutója, a Dunaújvárosi Acélbikák lesznek az ellenfelek.

Férfi jégkorong, Magyar Kupa, 4. forduló, 2. mérkőzés
UTE - FTC-Telekom 3-7 (2-2, 1-2, 0-3)
UTE: Sági (Erdei) – Silfver, Franyó, Tiala, Metsavainio, Saarelainen – Pokornyi, Balázsi, Kovács A., Just, Kiss P. – Tornyai, Erdőhelyi, Nagy A., Nádasy, Laskawy – Lőczi, Szabó Rácz, Simon. Vezetőedző: Markus Juurikkala.
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Boros, Roth, Turbucz, Brady, Kulmala – Marva, Crespi, Němec, Kestilä, La Porte – Seregély, Kärmeniemi, Banga, Bán, Németh A. – Haranghy, Tóth A., Farkas S., Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Gólok: Tiala (17:51, Saarelainen, Tornyai), Just (18:32, Kovács A., Kiss P.), Metsavainio (20:17, Silfver, Franyó), illetve La Porte (05:30, Brady, Kestilä), La Porte (17:23, Seregély, Kestilä), Kestilä (28:43, La Porte, Tóth A.), Kestilä (33:16, Němec, Roth), La Porte (49:16, Crespi, Bán), Németh A. (54:43, Seregély, Kärmeniemi), Kestilä (59:38, EH, üres kapu)
Kapura lövések: 30:37 (11:14, 9:13, 10:10)
Védések: 30:27 (12:9, 11:8, 7:10)
Kiállítás percek: 10:35 (4:0, 6:27, 0:8)
Emberelőny kihasználás: (4/0) 0.00% / (4/0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (4/4) 100.00% / (4/4) 100.00%
Emberelőnyben töltött idő:
11:22 / 08:00

Az FTC-Telekom 12-7-es összesítéssel, kettős győzelemmel jutott tovább a négyes döntőbe.

Cikkajánló

Összeállt a kapustrió, Nagy Kristóf is hosszabbított

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott Nagy Kristóffal, így teljes a Fradi kapusállománya.

Újabb egy évig a Fradinál a finn támadó

Mindenben megállapodott jégkorongszakosztályunkkal és meghosszabbította szerződését Aku Kestilä.

Fiatal támadónk szerződést hosszabbított

A tavaly nyáron érkezett Banga Nándor mindenben megállapodott jégkorongszakosztályunkkal.

Posztumusz díjjal tüntették ki Pap Gábort

Az októberben tragikus hirtelenséggel elhunyt csapatmenedzser Kéri Rudolf-emlékdíjat kapott.

Újabb kapusunk hosszabbított szerződést

Férfi jégkorongcsapatunk fiatal hálóőre, Földes László újabb egy évre írt alá a Ferencvárosnál.

A jégről a strandra: így nyaralnak férfi hokisaink

Bajnok jégkorongozóink az idény végeztével jól megérdemelt pihenőjüket töltik, nem is akármilyen helyszíneken.

Arany Gergelyt is jelölték a Vedres Kupára

Férfi jégkorongcsapatunk hálóőre is ott van a legjobb kapusnak járó egyéni díj esélyesei között.

Visszavonul a rekordbajnok – köszönünk mindent, Ada!

A Ferencvárost hat éve szolgáló Tóth Adrián szögre akasztja a korcsolyát és befejezi játékospályafutását.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin