2024. március 21.
Magyar bajnokként kezdjük el az Erste Liga elődöntőjét
31-szeres bajnokként fogadjuk pénteken 18.30-tól a Csíkszeredát a Tüskecsarnokban a párharc első meccsén.

Amint arról korábban beszámoltunk, szerda este végletekig kiélezett csatában a Csíkszeredai Sportklub egy idegenbeli győzelemmel lezárta a BJA HC elleni negyeddöntős párharcát a férfi jégkorong Erste Ligában. Ezzel nem csak az dőlt el, hogy a szeredaiakkal csap össze a Ferencváros a playoff következő körében, hanem az is, hogy csapatunk egyetlen, még talpon lévő magyarországi együttesként megszerezte zsinórban a hatodik, története 31. magyar bajnoki címét.

A Sportklub az alapszakasz 44 mérkőzését az 5. helyen zárta, azonban a bajnokság első részében elért helyezés, ahogy azt láthattuk a negyeddöntő több mérkőzése során is, és ahogy arra vezetőedzőnk, Fodor Szabolcs is többször felhívta a figyelmet, a rájátszásban nagyon keveset számít, a playoff teljesen más műfaj. Annyiban fontos lehet a helyezés és az azzal járó kiemelés, hogy alapszakasz-győztesként a pályaelőny a Fradié, vagyis hazai pályán kezdjük a négy győzelemig tartó elődöntőt, ha pedig elhúzódik mindent eldöntő, hetedik meccsig a széria, azt is odahaza vívhatjuk meg. A Csíkszeredának viszont nem csak Székelyföldön, de az anyaországban és a fővárosban is népes tábora van, ami sokszor segítette már ki szorult helyzetben a csapatát, így a mieinknek erre is fel kell készülnie, és szükség lesz a támogatásra a lelátóról a Fradi-tábortól is.

Óriási csatára, vérbeli presztízsküzdelemre van kilátás, az elmúlt hat szezonban talán ez a párosítás vált a legnagyobb csúcsrangadóvá az egész ligában. A 2018/19-es idényben, Fodor Szabolcs első ferencvárosi vezetőedzői szezonjában épp a csíkiakkal csaptunk össze a fináléban, amely végül az FTC történetének első Erste Liga-sikerével, valamint 22 év után visszahódított magyar bajnoki címmel dőlt el. Egy évvel később a mieink az Újpest, a Szereda a GYHK ellen vezetett 2-0-ra a maga elődöntős párharcában, amikor a koronavírus-járvány első hulláma végigsöpört a kontinensen, és mivel nézők nélkül, de megrendezhetőek lettek volna a találkozók, az UTE és a GYHK azonban ezt nem vállalta, így megosztott ligaelsőséget hirdettek a Fradi és a Sportklub között. 2021-ben az elődöntőben futottunk össze a kék-fehérekkel, akkor ők jutottak döntőbe, és végül meg is nyerték a sorozatot, míg 2022-ben a fináléban maradtunk alul a Csíkszeredával szemben. Ez volt a két csapat eddigi utolsó találkozója a playoffban, így itt a lehetőség visszavágni és megmutatni, nem véletlenül zárta imponáló fölénnyel az alapszakaszt az első helyen a Ferencváros. Egy biztos, amikor utoljára ilyenre példa volt, vagyis 2019-ben, akkor végül sikerült elhódítani a liga trófeáját…

A kiemelkedő hangulat, a nagy érdeklődés, és a feszültség, az izgalom tehát garantált, annál is inkább, hiszen a Csíkszeredával kapcsolatban az elmúlt hónapokban számos furcsa hír bukkan fel, többször kerültek idén konfliktushelyzetbe a Magyar Jégkorong Szövetséggel és az Erste Liga Fegyelmi Bizottságával is, a legnagyobb port az MJSZ által eltiltott Kevin Constantine edzőként való alkalmazása jelentette, ami miatt még pontlevonással is sújtották a Sportklubot, és ami a mai napig nem oldódott meg – a Szereda azt a trükkös megoldást választotta, hogy a szakember ugyan nincs jelen a kispadon, de adó-vevőn folyamatos kapcsolatban áll a stábbal a lelátóról… De volt kilátásba helyezve büntetés játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt is, amely kérdés végül tisztázódott, de önmagában is furcsa az esetet okozó tény, Cody Milan januári eligazolása, majd váratlan februári visszatérése Csíkszeredába. lletve, bár ebben az ügyben a Sportklub vétlen, a BJA HC elleni elődöntőjük második, egyébként megnyert mérkőzésének eredményét is törölték játékvezetői műhiba miatt…

Csak remélni tudjuk, hogy a Fradi – Sportklub elődöntő összes mérkőzése mentes lesz a fent megemlített, jégen kívüli purparlétól, és a két csapat csúcsrangadóhoz méltó színvonalú és hangulatú mérkőzésekkel örvendezteti meg a népes táborokat.

Nagy jelentősége lehet, hogy melyik csapat húzza be az első győzelmet a párharcban, hogy sikerül-e élni a hazai jég adta előnnyel, kiderül pénteken 18.30-tól a Tüskecsarnokban. Aki nem akar lemaradni a zsinórban 6. magyar bajnoki címet megszerző Ferencváros köszöntéséről, mindenképp legyen ott a mérkőzésen, ugyanis a találkozó előtt az Erste Liga elnöke, Szőke Álmos átadja az OB I győztesének járó trófeát csapatunknak.

Jegyek online elővételben kaphatóak az Eventim hálózatában IDE kattintva, valamint a mérkőzések napján, amennyiben marad belépő, a hazai szurkolóknak helyszíni jegyértékesítés is lesz a Tüskecsarnok 1-es, hazai bejáratánál a Magyar Tudósok körútja felől. Felhívjuk a vendégszurkolók figyelmét, hogy vendégbelépőket nem értékesítünk a helyszínen, azok kizárólag online elővételben vásárolhatóak meg! Online jegyvásárlás a mérkőzés napján is lehetséges, az első harmadszünetig. Az online belépőket nem szükséges kinyomtatni, elegendő mobileszközről bemutatni a vonalkódot belépéskor.

Felhívjuk a vendégszurkolók figyelmét, hogy minden esetben kizárólag a vendégszektorba vásároljanak belépőt, vendégszurkolók belépése a hazai szektorokba nem megengedett, még érvényes hazai belépő birtokában sem! Semleges szurkolók belépése a hazai szektorokba korlátozás nélkül lehetséges, ám amennyiben konfliktus alakul ki a hazai és a semleges szurkolók között, a biztonsági szolgálatnak jogában áll az érintetteket felszólítani a csarnokból való távozásra.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, rájátszás, elődöntő, 1.mérkőzés
FTC-Telekom – SC Csíkszereda
2024. március 22., péntek 18:30, Tüskecsarnok

Jegyek: ITT
Élő közvetítés: Erste Liga TV

 

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin