2024. március 5.
Tartalékos kerettel vereség az alapszakasz-zárón
Bajnok hokisaink hosszabbításban 3-2-re kikaptak Dunaújvárosban az alapszakasz utolsó, tét nélküli meccsén.

Az alapszakasz utolsó mérkőzéséhez érkezett férfi jégkorong csapatunk kedden a Dunaújvárosi Acélbikák elleni mérkőzéssel, ami akárcsak már a szombati, Gyergyó elleni találkozó, tét nélkül zajlott.

Csapatunk kissé tartalékos formában állt ki a dunaújvárosiak ellen, az eltiltott Jake Crespi mellett hiányzott a keretből Nagy Gergő, Kulmala, Roth, La Porte, Brady, Galajda, valamint Nagy Kristóf és Arany Gergely is, így Földes László kapott lehetőséget a vasak között.

A hiányzókat megnézve lehetett rá számítani, hogy nem a megszokott tempóval kezd majd bajnok csapatunk, de a hazaiak is alacsonyabb fokozaton kezdtek. Szabályos mederben bár egyre lendületesebben zajlott a találkozó, az első gólt pedig az Acélbikák szerezték, Léránt passzát váltotta közelről gólra Somogyi Balázs (1-0). Nem sokkal később Němec találta magát a büntető padon, de nem tudtak élni a lehetőséggel a hazaiak.

Egy gyors találattal folytatódott a meccs, a második harmad első percében Tóth Adrián lőtte ki a botos oldalt, amivel egyenlítettünk (1-1). Ezt a gólt is egy kiállítás követte, Seregély pihent két percig, de a védelem tette a dolgát. Nem sokáig volt azonban előnyben a hazai gárda, ugyanis elváltották magukat, és túl sok játékos volt a jégen. A végéhez közeledve ismét előnyben támadhattunk, de ez a lehetőség is kihasználatlanul maradt.

Hasonlóan a második harmadhoz, ezúttal is gyors találattal, ám ezúttal a hazaiak köszöntek be, egy Földesről kipattanó korongot piszkált be Somogyi (2-1). A mérkőzés kiállításokkal folytatódott, előbb Vaculik, majd Kocsis ültek ki egymás után, majd egy páros büntetést is ítéltek, Kuminka és Haranghy kapott 2-2 percet, de minden helyzet kihasználatlanul maradt. Az utolsó percben Fodor Szabolcs lehívta Földest a kapuból, majd kikérte idejét. Hat az ötben pedig sikerült a bravúr, Tóth Adrián kotorta be a kapuba az egyenlítést (2-2). Mivel a rendes játékidőben nem tudtak már dűlőre jutni a felek, jöhetett a hosszabbítás. A 61. percben Hrabalt ítélték szabálytalannak, négy az háromban pedig Somogyi meglőtte önmaga és egyben csapata harmadik gólját (3-2).

Ezzel bár vereséget szenvedtünk az alapszakasz záró meccsén, egy pontot így is sikerült szerezni. Innentől pedig minden fókusz irányulhat a pénteken kezdődő negyeddöntőre.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 2. fázis
Dunaújvárosi Acélbikák – FTC-Telekom 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 1-0) Hosszabbítás után

Dunaújvárosi Acélbikák: Valenta (Kovács) – Léránt, Varga, Somogyi, Nemes, Szalma – Ahonen, Sysak, Strenk, Zorin, Janech – Bánki, Raskin, Nagy B., Kuminka, Atamanchuk – Zakharevych, Savolainen, Vaculik, Károly, Pinczés, Vezetőedző: Niko Eronen

FTC-Telekom: Földes – Boros, Hrabal, Turbucz, Němec, Tóth A. – Seregély, Bán, Banga, Kocsis, Németh – Marva, Haranghy, Turcotte, Farkas, Tóth G. – Kärmeniemi, Kestilä, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Somogyi (14:15, Léránt), Somogyi (40:35, Szalma, Varga), Somogyi (61:55 EE, Szalma), illetve Tóth A. (20:23, Němec, Hrabal), Tóth A. (59:26, Marva, Hrabal)

Kapura lövések: (10:14, 10:15, 10:13, 2:3) 32:45
Védések: (14:9, 14:10, 12:9, 3:2) 43:30
Kiállítás percek: (0:2, 4:2, 4:4) 8:8

Cikkajánló

Visszavonul a rekordbajnok – köszönünk mindent, Ada!

A Ferencvárost hat éve szolgáló Tóth Adrián szögre akasztja a korcsolyát és befejezi játékospályafutását.

Szerződést hosszabbítottunk fiatal védőnkkel

Jégkorong szakosztályunk mindenben megegyezett Haranghy Bencével, aki újabb egy évig lesz a Fradi játékosa.

Tóth Gergő marad a Ferencvárosnál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a rutinos csatárral, újabb egy évig segíti a csapatot.

Meghosszabbította szerződését az amerikai hátvéd

Jake Crespi mindben megállapodott jégkorong szakosztályunkkal, a következő évben is az FTC-Telekomot erősíti.

„Egy erős, stabil, fiatal magyar mag kialakítása a cél”

Hudák Gábor szakmai igazgató értékelte jégkorongozóink előző szezonját, és a jövőről is szót ejtett – INTERJÚ!

Marad a Ferencvárosnál a fiatal támadó

Jégkorong szakosztályunk mindenben megegyezett Galajda Zsomborral, aki újabb egy évig lesz zöld-fehérben.

„Csodálatos hat év volt, köszönöm, hogy megélhettem!”

Búcsúinterjú a Ferencvárost hat éven át csapatkapitányként szolgáló Nagy Gergővel.

Nagy Gergő távozik a Ferencvárostól

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk kapitánya hat év után búcsúzik.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin