2024. március 20.
Zsinórban a hatodik: megvan a 31. magyar bajnoki cím
A BJA HC búcsújával az FTC az egyetlen magyarországi Erste Liga-elődöntős csapat, így magyar bajnokok lettünk.

A Ferencváros férfi jégkorongcsapata az alapszakasz megnyerése után az elmúlt hétvégén megnyerte a negyeddöntő ötödik meccsét, amivel 4-1-es összesítéssel búcsúztatta a DEAC együttesét az Erste Liga 2024-es rájátszásában, bejutva ezzel az elődöntőbe az Újpestet 4-0-s söpréssel búcsúztató, címvédő Gyergyói HK mellé. A hét elején a Corona Brassó ismét nyerni tudott a DVTK Jegesmedvék otthonában, amivel az is eldőlt, hogy az alapszakaszt a második helyen záró brassóiak az elődöntő harmadik résztvevői, és biztosan a bajnokság első részében harmadikként záró GYHK-val találkoznak majd a fináléba kerülésért.

A kiemelések alapján biztos volt, hogy a mieink ellenfele a BJA HC-Csíkszereda párharc győztese lesz, amely széria nem zajlott zökkenőmentesen. A második meccset egy 59. percben elkövetett játékvezetői műhiba miatt megóvta a BJA HC, a liga fegyelmi bizottsága pedig helyt adott az óvásnak, ezzel törölte a mérkőzés eredményét. A budapestiek így 1-0-s hátránnyal utaztak ki Erdélybe, ahol kettőből az első meccsüket megnyerték, a másodikat behúzta a Csík. Az újabb budapesti találkozón a BJA hosszabbításban nyert, egyenlítve ezzel. Hétfőn Csíkszeredában egy hosszabbításban, emberelőnyben eladott korong okozta a rozsomákok vesztét, amellyel a szerda esti hatodik meccs előtt „meccslabdához” jutott a Sportklub.

Szerdán úgy érkezett tehát a Csíkszereda a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumba, hogy pontot tehet a párharc végére. Nagyot küzdött az életben maradásért a BJA HC, de végül a vendég Csíkszereda a hosszabbításban 3-2-re megnyerte a meccset, így összesítésben 4-2-re legyőzte a BJA HC csapatát a negyeddöntőben, utolsó résztvevőként bejutva ezzel az Erste Liga elődöntőjébe.

Az utolsó negyeddöntős párharc kimenetele nem csak azért volt fontos, mert a győztes csapattal kerülünk össze az Erste Liga-elődöntőben. A Csíkszereda továbbjutásával ugyanis három erdélyi együttes mellett a Fradi lett az egyetlen magyarországi csapat, akik bejutottak az elődöntőbe. A 2008-ban, akkor még MOL Liga néven létrehozott, határokon átívelő magyar-erdélyi közös liga elindulásakor pedig az OB I-es versenysorozatot a magyarországi csapatok számára integrálták az Erste Ligába, vagyis a ligában legtovább jutó magyarországi együttes nyeri a magyar bajnoki címet.

A BJA HC kiesésével az FTC-Telekom három erdélyi csapattal került az elődöntőbe, így eldőlt, hogy a Ferencváros megnyerte története 31. magyar bajnoki címét!

Az FTC-Telekom 2019, 2020, 2021, 2022 és 2023 után zsinórban hatodszor ünnepelhet magyar bajnoki aranyat, és 31 bajnoki címével tovább erősítette vezető helyét az örökranglistán az egyaránt 13-13 sikernél tartó UTE és Alba Volán előtt.

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin