2023. május 30.
Filmbemutató: 48 – Álomból valóság az M4 Sporton!
Szerdán 18:30-tól exkluzív tartalmakkal jön a film, amely feleleveníti történelmi Európa Liga-szezonunkat.

Újra átélhetjük a rég várt csodát. Immáron 34-szeres bajnok férfi labdarúgócsapatunk történelmi nemzetközi kupaszezonja megelevenedik előttünk egy izgalmas, exkluzív tartalmakkal teli kisfilm formájában, amely a negyvennyolc év után újra kivívott tavaszi európai kupaszereplésre emlékeztetve a 48 – Álomból valóság címet kapta. A nézőket a kulisszák mögé vezető alkotást május 31-én, szerdán 18:30 órás kezdéssel az M4 Sport televízióban láthatják, közevetlenül a Sevilla-AS Roma UEFA Európa Liga-döntő felvezetése előtt. Így készült a 48 perces kisfilm

A 48 – Álomból valóság című alkotást a FradiMédia stábja készítette, amely mindenhová követte a 16 mérkőzésből álló, több mint 25 ezer kilométert felemésztő utazás során férfi labdarúgócsapatunkat a 2022-2023-as nemzetközi kupaszezon során. Minél jobban érett a bravúr, az UEFA Európa Liga H-csoportjából való továbbjutás, annál több exkluzív tartalommal bővült a felvételek listája. Forgott a kamera a mérkőzéseken túl a keményebb és lazább edzéseken, a meccsek előtt és után az öltözőben, a videós megbeszéléseken, a konditeremben, de még a nyolcaddöntő sorsolását is a csapattal együtt izgultuk végig, és rögzítettünk megannyi emlékezetes mondatot, mozdulatot.

Amikor Kristoffer Zachariassen bevágta az EL-csoportgyőzelmet érő gólt a Monaco kapujába, rögtön tudtuk, hogy ez egy sporttörténelmi szezon lesz, amit nekünk is méltó módon kell majd tálalnunk. Valami olyat szerettünk volna alkotni, amire a hazai klubfutballban még nem volt példa. Köszönjük a csapat összes tagjának a hozzáállását, hogy mindig mindenben segítették a munkánkat. A FradiMédia munkatársai abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy testközelből élhetik át a csapat életének mindennapjait. Együtt vagyunk velük jóban-rosszban, sikerben és kudarcban egyaránt. Együtt sírunk, együtt nevetünk. Az utóbbi években szerencsére inkább nevetünk. A produkción hónapokat dolgozó kollégáimmal együtt azt reméljük, hogy aki megnézi ezt a filmet, azt fogja érezni, ő is részese volt ennek a fantasztikus kalandnak. Mert ez nem álom volt, hanem valóság!” – mondta a filmről Szűcs Tamás, a FradiMédia főszerkesztője.



A film a tavaszi szereplésre fókuszál, de természetesen az őszi menetelés góljai, és olyan emlékezetes megnyilvánulásai sem maradhatnak ki belőle, mint Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző legendássá vált „not bad” öltözői értékelése a Slovan pozsonyi legyőzése és kiejtése után, de a B-közép Európa-szerte elismerést kiváltó koreográfiáinak hátteréről is kapunk információkat.

Amíg állt a csapat a kupában, arra koncentráltunk, hogy minden apró érdekességet felvegyünk, ami a háttérben zajlik a csapat életében, ott is ott legyünk, ahová a szurkolók nem tudnak bepillantani. A klubnál nem volt ez megszokott korábban, de a csapat nagyon rugalmasan állt a projekthez, és a végére abszolút hozzászoktak a kamerákhoz. A filmben természetesen kronológiai sorrendben haladunk, és igyekeztünk mindent úgy összeállítani, hogy a jelentek folyamatosan fenntartsák az érdeklődést” – árulta el Szabó Dávid, a FradiMédia labdarúgásért felelős főszerkesztő-helyettese, aki a projekt felelőse volt.

Nem csak addig forgott a kamera, amíg versenyben volt a Fradi, a film majdnem kész verzióját több csapattag, valamint Csercseszov mester és a vezérszurkoló, Hamberger Ádám is látta, sőt a 48 perces alkotás bizonyos jeleneteire még reagálnak is a filmben. Végül, hogy happy end is legyen, természetesen a 34. bajnoki cím is terítékre kerül.

Izgalmas sportdokumentumfilmet készíteni, mindig nagy kihívás, hiszen a lezárás, a végkifejlet, ahová kifut a cselekmény, már ismert, hisz mindenki nézte a meccseket, követte a csapatot. Próbáltunk ezért olyan felvételekhez nyúlni, amelyeket eddig nem látott a nagyérdemű, sem a televízió előtt, sem pedig a FradiMédia közösségi platformjain. Nyilván ennyi nem elég, hogy lekösse az ember figyelmét, ezért a munka oroszlánrésze a megfelelő vágás volt, ne legyen túl lassú, de túl hektikus sem. Talán sikerült egy arany középutat találni, ahol az események folyamatos sodrása majd a képernyő elé szögezi a tekintetet. Hogy jól sikerült? Ennek a kérdésnek a megválaszolása nem az én feladatom, én arról tudok nyilatkozni, hogy mindent megtettem annak érdekében, hogy minden Fradi-szurkoló maximális örömét lelhesse a filmben. Ők majd eldöntik, jól sikerült-e az alkotás. Számomra az egyik legemlékezetesebb pillanat a filmből Dénes beszéde. Mivel én vettem fel, az én szememen keresztül láthatják csak az emberek és ez kicsit hidegrázós, legalább annyira, mint Dénes beszéde, ami ott helyben annyira meghatott engem is, hogyha tehettem volna, velük együtt kimegyek a pályára harcolni” – tette hozzá a FradiMédiától Töreki Dávid, aki operatőrként és vágóként is hozzájárult a film elkészüléséhez.

Cikkünk végszava pedig legyen a köszöneté: nagyon hálásak vagyunk Kautzky Armandnak a közreműködésért, amellyel még különlegesebbé tette kisfilmünket!

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin