2022. augusztus 17.
„Mindkét meccsen jól kell játszani”
Sztanyiszlav Csercseszov és Pászka Lóránd vett részt az FTC szerdai sajtótájékoztatóján.

Magyar bajnok és kupagyőztes férfi labdarúgócsapatunk augusztus 18-án, csütörtökön 18.30-tól az ír Shamrock Rovers együttesét fogadja az UEFA Európa Liga rájátszásának első mérkőzésén. Az UEL-csoportkörről döntő párharc első, budapesti felvonása előtt az FTC vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov, és védője, Pászka Lóránd részvételével tartott sajtótájékoztatót.

- Egy harcos összecsapásra számíthatunk, kielemeztük az ellenfelet, mindenképp kemény meccs lesz egy jó csapat ellen. Tudjuk, hogy milyen stílust képviselnek, így készültünk erre a találkozóra – kezdte Pászka Lóránd. - Nagy volt a csalódottság a BL-kiesés miatt, de az élet megy tovább. A BL nem jött össze, de az a cél, hogy a tavalyi évhez hasonlóan most is az UEFA Európa Ligában szerepeljünk. Elsőre nehéz megmondani, hogy kihez tudjuk hasonlítani a Shamrockot, a második meccs előtt könnyebb lenne erre válaszolni. Egy jó ellenfélről beszélünk, és ha nem is képvisel olyan erőt, mint a Qarabag, de biztos vagyok benne, hogy rengeteg párharc és ütközés lesz. A hétvégi bajnoki magabiztosságot adott nekünk, hiszen fölényes győzelmet arattunk a MOL Fehérvár ellen. A Shamrock ellen is hasonló eredményt szeretnénk elérni.

Pászka Lóránd az FTC-Shamrock Rovers UEL-playoff mérkőzés előtti sajtótájékoztatón

Pászka a vasárnapi bajnokin egy idegen pozícióban, a védelem jobb oldalán játszott, játékosunk ezzel kapcsolatban is elmondta véleményét.

- Életemben először szerepeltem a védelem jobb oldalán. Nyilván más volt, mint a balon, de gyakoroltuk a helyezkedést, számítottam rá, hogy ott fogok játszani. Az, hogy most fogok-e és milyen poszton, arról a mellettem lévő úriember többet tud mondani.

Védőnktől végezetül arra voltak kíváncsiak, hogy személy szerint mit jelent neki, hogy most UEL-playoffra készülhet a Ferencvárossal.

- Ez egy óriási dolog, percről percre próbálom megélni. Fél évvel ezelőtt én a másodosztályból érkeztem a Ferencvároshoz, hatalmas megtiszteltetés, hogy ennek a klubnak a színeiben én most egy UEFA Európa Liga-mérkőzésre készülhetek. Próbálom élvezni minden egyes percét, és azon vagyok, hogy minél jobban tudjam segíteni a klubot – zárta gondolatait Pászka Lóránd.

A sajtóesemény második felében Sztanyiszlav Csercseszov válaszolt az újságírók kérdéseire. Elsőként arra válaszolt, hogy mit tart a Shamrock legnagyobb erősségének és gyengeségének, illetve, hogy hova tudja sorolni az ír együttest az eddigi három selejtezős ellenfélhez képest.

- Természetesen az UEFA Európa Liga-csoportkör előtti ellenfelünket is ugyanúgy kielemeztük, mint bármelyik korábbi ellenfelünket, akár a bajnokságban, akár a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Vannak jó játékosaik, jól működnek csapatként. Hasonló keménységű focit játszanak, mint amit a brit szigetekről megszokhattunk. Képesek akár hosszú labdákkal operálni, de ettől függetlenül úgy készültünk, mint minden egyes összecsapásunkra. Csak és kizárólag arra koncentrálunk, hogy bejussunk az Európa Liga csoportkörébe.

A következő kérdés a csapat összetételére, a sérültekre vonatkozott. Vezetőedzőnk elmondta, hogy bár Thelander sérülést szenvedett a hétvégi bajnokin, de van lehetőség cserélni, ezzel pedig élni is fogunk. Hozzátette, hogy Zachariassen és Samy Mmaee nem áll még készen a csütörtöki találkozóra, de reméli, hogy a visszavágón már mindketten bevethetők lesznek. Csercseszov azt is elmondta, hogy mindig próbálnak frissítést belevinni a játékosállományba, hiszen heti két mérkőzést játszanak.

Ezt követően arra voltak kíváncsiak az újságírók, hogy elégedett lenne-e egy egygólos sikerrel vagy az a cél, hogy már itt eldöntse a Fradi a párharcot?

- Azt biztosan mondhatom, hogy holnap egy párharc első felét fogjuk játszani. Ilyen szinten nem tervezhetünk azzal, hogy 1-1, vagy 0-0, vagy mi lenne jó. Mindenképp két körben dől el a továbbjutás, és mind a két mérkőzésen nagyon jól kell játszanunk. Azt már láthattuk korábban, hogy míg itthon kikaptunk a Slovantól, kint nyertünk, míg egy 1-1-es idegenbeli Qarabag elleni meccs után hazai pályán vereséget szenvedtünk. Az UEFA változtatott a szabályokon, így már nem számít az idegenben lőtt gól. Mindenképp nyerni akarunk, de tudjuk, hogy egy nagyon jó ellenfél ellen játszunk.

A sajtótájékoztatón az is szóba került, hogy azok, akik hétvégén játszottak a MOL Fehérvár ellen, ők megkapják-e a lehetőséget a Shamrock elleni első mérkőzésen.

- Minden attól függ, hogy az orvosi stáb és az erőnléti stáb mit javasol, hiszen van még egy edzésünk. Az alapján fogunk dönteni, hogy ki milyen állapotban van, így döntök majd a kezdőről is. Van egy napunk még felkészülni, szeretnénk 90 percen át ugyanazt a szintet tartani. 18.30-kor kezdődik majd a találkozó, valószínűleg elég nagy forróság lesz, ezzel is számolnunk kell.

Végezetül arra voltak kíváncsiak a megjelentek, hogy várható-e még változás a csapat keretében.

- Sok mindent lehet olvasni a sajtóban, néha rólam is olyan dolgok keringenek, hogy a feleségem megkérdezi, hogy mi ez, és tudok-e róla. Azt szoktam mondani, hogy nyilván nekem semmi tudomásom nincs ezekről a dolgokról. Az átigazolási időszak nem a kedvenc időszakom. Úgy gondolom, hogy a szeptember, amikor lezárult az átigazolási időszak, minden edzőnek a legkedvencebb időszaka, hiszen tudja, hogy már egy fix csapattal tud számolni – zárta a sajtótájékoztatót Sztanyiszlav Csercseszov.

Az FTC – Shamrock Rovers UEL-playoff mérkőzést augusztus 18-án, csütörtökön rendezik a Groupama Arénában.

Cikkajánló

FTC-Kisvárda: parkolási információk

Parkolójegyét kizárólag online, a meccsjegy.fradi.hu/parkolo oldalon tudja megváltani!

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin