2022. augusztus 17.
Stephen Bradley: „Nekünk ez egy hatalmas lehetőség”
Az ír együttestől Stephen Bradley és Dylan Watts is megtartotta sajtótájékoztatóját a Groupama Arénában.

Az UEFA Európa Liga-rájátszás első mérkőzésének felvezetéseként a Ferencváros után az ír Shamrock Rovers is megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját. Az íreket a csapat vezetőedzője, Stephen Bradley, és a középpályás, Dylan Watts képviselte.

- Természetesen örülünk neki, hogy az egyik európai kupa csoportköre már biztosítva van, de ez nem változtat azon, hogy hogyan fogunk pályára lépni a Ferencváros ellen – kezdte Dylan Watts. - Az FTC egy nagyon erős ellenfél, szeretnénk megmutatni, hogy mire vagyunk képesek. Az utóbb időben maximálisan képesek voltunk egy csapatként működni.

A játékostól búcsúzóul azt kérdezték, számíthatnak-e tőle hasonlóan nagy gólra, mint amilyent a Skhupi elleni első mérkőzésen szerzett, az ugyanis karrierje egyik leglátványosabb találatára sikerült.

- Mindenképp szeretném növelni a góljaim számát, szeretnék sokkal jobban teljesíteni, mint a tavalyi idényben.

A sajtótájékoztató második felében a vezetőedző, Stephen Bradley válaszolt az újságírók kérdéseire. Elsőként arra, hogy mit szól ahhoz, hogy vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov azt mondta, hogy a Rovers tipikus brit futballt játszik. Az írek vezetőedzője csak annyit mondott, hogy nem szeretné kommentálni ezeket a szavakat.

A következő kérdés arra vonatkozott, hogy a Konferencia Liga már biztosítva van, mit gondol az UEFA Európa Ligáról?

- Ez egy hatalmas lehetőség a csapatunk számára, egy kétmérkőzéses párharcban fog eldőlni, reméljük, holnap jó eredményt sikerül elérnünk, utána pedig hazai pályán biztosíthatjuk be a továbbjutást.

Ezt követően arra voltak kíváncsiak, hogy mit gondol arról, hogy az UEFA Európa Liga csoportköre már egy másik szintet képvisel.

- Természetesen maga az Európa Liga-csoportkör szintjére eljutni egy fantasztikus teljesítmény lenne. Úgy gondolom, hogy ezt egy kétmérkőzéses párharcban hatalmas eredmény lenne elérni.

Az elmúlt körök eredményei egyfajta plusz motivációt jelenthetnek-e? – hangzott el a kérdés.

- Az elmúlt években egyre jobbak és jobbak lettünk, minden egyes jó és rossz tapasztalat segít csapatként növekedni, reméljük ezt a Ferencváros ellen kamatoztatni is tudjuk. Szeretnénk az összes helyzetet kihasználni, megfelelő minőséggel rendelkezünk, hogy gondot okozzunk ellenfelünknek.

A következő kérdés arra vonatkozott, hogy a Shamrock vezetőedzője mit tart csapata legnagyobb erősségének, illetve, hogy az eddigi ellenfelek közül hova tudja sorolni az FTC-t.

- A holnapi meccs egy szinttel feljebb lesz, mint eddig bármelyik másik, amit eddig ebben a szezonban játszottunk. A legnagyobb erősségünk pedig maga a csapat.

Stephen Bradleyt arról is megkérdezték mit gondol a Rovers heteséről, a sajtótájékoztatón szintén felszólaló játékosáról, Dylan Wattsról.

- Dylan magához képest nagyon sokat fejlődött, mindenképp felnőtt a feladathoz, hogy egy nagyon konzisztens játékot tudjon nyújtani, ráadásul bármikor képes megváltoztatni a csapat által mutatott iramot, de egy jövőbeli csapatkapitányt is látok személyében. 

Az írek Budapestre vezető útja nem volt egyszerű, hiszen nem tudtak felszállni Dublinban, így egy 200 km-es buszút következett.

- Abszolút rendben vagyunk. Hozzászoktunk a hasonló utazásokhoz az utóbbi időben. Nyilvánvalóan nem a legideálisabb helyzet, de sikeresen megbirkóztunk vele. Az elmúlt években nagy és folyamatos fejlődésen ment át a csapat, hiszen bajnok címet szerzett, majd többször megvédte azt, most pedig egy európai kupasorozat csoportkörében szerepelhetnek majd.

- Klubszinten évekkel ezelőtt leültünk, és közösen kidolgoztunk egy tervet, és a mai napig tartjuk magunkat ehhez. Ez a sikerünk titka. Ez a klubszintű tervezés eredményezte a sikeres csapatmunkát. Maximális az egyetértés mind vezetői szinten, mind pedig az akadémiánál.

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin